Vișeul de Sus promovează cultura Maramureșului în Franța

În perioada 28 noiembrie -7 decembrie a.c, în orașul francez Croissy sur Seine se va desfășura un festival trinațional de excepție, PICTURAMUSICA, eveniment din cadrul proiectului de cooperare descentralizată Vișeu de Sus-Croissy sur Seine.

Pictură, muzică, dans – acestea sunt coordonatele PicturaMusica, un festival cu deschidere multiculturală, sub cupola căruia se desfășoară o expoziție de pictură, spectacole de muzică  clasică, dar și spectacole folclorice.

Vișeul de Sus este reprezentat de artiștii plastici Ghertruda Zsegora și Adeline Timiș, ale căror lucrări vor fi prezentate publicului în cadrul expoziției trinaționale, alături de alte peste 80 de tablouri, lucrări ale  unor artiști germani, francezi și români.

Ansamblul folcloric Maramureșul al Centrului Cultural-Social (director dr. Anuța Pop), împreună cu Grupul Iza, Ana Maria Tomoiagă și Bogdan Bizău, vor oferi o mostră de folclor autentic maramureșean. Delegația este condusă de primarul orașului, domnul Vasile Coman.

Manifestările sunt organizate de Asociația Croissy sans Frontières, în colaborare cu Liga Studenților Români din Străinătate Filiala Franța, Clubul Antreprenorilor Români din Străinătate, cu implicarea a peste cincizeci de tineri de trei naționalități: germană (Altenglan), franceză (Croissy sur Seine) și română (Vișeu de Sus).

Programul manifestărilor :

  • Vineri, 28 noiembrie, ora 19.00, la castel Chanorier, Croissy-sur-Seine  – vernisajul expoziției de pictură; Acompaniament muzical organizat de Thomas Germain (școala din Kusel), Jérôme Boutillier (școala de muzică din Croissy sur Seine).
  • Sâmbătă, 29 noiembrie, ora 18.30: spectacol folcloric susţinut de trupa franceză Pastres et Pastretos și ansamblul folcloric Maramureșul din Vişeu de Sus, alături de interpreţi de excepţie ai folclorului maramureşean : Grupul Iza, Ana Maria Tomoiagă și Bogdan Bizău (spectacol organizat de Anuța Pop –Director Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus).
  • Miercuri, 3 decembrie, ora 16.00: sărbătoarea tradițională de Sfântul Nicolae va fi organizată de către Asociația Croissy sans Frontières, cu colinde românești.
  • Sâmbătă, 6 decembrie, ora 18.00, la Biserica din Croissy-sur-Seine : celebrarea ecumenică, la care participă reprezentanți ai religiilor protestantă, ortodoxă și catolică.
  • Duminică, 7 decembrie, ora 17.00, în auditorium : spectacol de muzică clasică și canto, suţinut de Thomas Germain, Jérôme Boutillier, Vlad Crosman.

Contact:

Anuţa Pop – Director Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus

Tel : 0742140624

E-mail: ccsviseu@gmail.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.