VITEZA UCIDE: peste 9 000 de vitezomani sancţionaţi de poliţişti în primele şase luni

Este o realitate că trăim în secolul vitezei, că toată lumea îşi doreşte să câştige lupta cu timpul, dar tot o realitate este şi faptul că nerespectarea regimului legal de viteză ocupă primul loc în ierarhia cauzelor generatoare de accidente rutiere grave. O analiză privind evoluţia dinamicii accidentelor de circulaţie produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, în prima jumătate a anului, reflectă că Maramureşul se regăseşte printre judeţele în care s-au înregistrat cele mai multe accidente de circulaţie grave. Vieţile a şase persoane au fost curmate iar alte 13 persoane au fost rănite grav pe drumurile publice din judeţ.

În încercarea de a contracara efectele acestui fenomen, în primele şase luni ale acestui an poliţiştii maramureşeni au organizat 158 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţiei produse pe fondul vitezei excesive. În această perioadă, aparatura radar folosită de poliţişti a înregistrat 9 358 de şoferi care conduceau cu viteză peste limita legală admisă. Toţi şoferii depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi iar 511 dintre ei au rămas fără permisele de conducere pentru depăşirea limitei regulamentare de viteză cu mai mult de 50 km/h.

Analiza efectuată reliefează faptul că numărul sancţiunilor aplicate pentru această abatere reprezintă peste 50% din totalul sancţiunilor aplicate.

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş reamintesc că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum poate avea consecinţe grave atât asupra persoanelor care se află la volan cât şi asupra altor participanţi la trafic. Poliţiştii vor fi în permanenţă prezenţi pe drumurile publice pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de conducătorii auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier, pentru că VITEZA UCIDE!

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.