Vizibilitate redusă de ceață în Pasul Prislop și pe Dealul Pietriș!

Vremea a fost în general închisă și mai caldă față de normalul perioadei. pe arii extinse a plouat. În zona înaltă de munte a nins. Vântul a suflat slab, la moderat. Temperatura maximă înregistrată a avut valoarea de 5 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmației, Ocna Șugatag și Târgu Lăpuș.  respectiv -1 grad Celsius la Borșa. Stratul de zăpadă măsoară 41 cm la Vf. Iezer, 10 cm la Cavnic, 6 cm la Băiuț și 1 cm la Luhei.

Rețeaua de drumuri naționale este practicabilă, partea carosabilă fiind curată și umedă. Se găsește depus un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 180.  Se semnalează ceață în Pasul Prislop și pe Dealul Pietriș, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri. Ninge în Pasul Prislop, plouă pe Dealul Ștefăniței și pe Dealul Pietriș și Dealul Măgoaja. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să circule prudent și să își adapteze viteza la condițiile de drum.

 

14 utilaje au acționat pe sectoarele de drumuri naționale 

Pe sectoarele de drumuri naționale au intervenit 14 utilaje și s-au împrăștiat 37,5   tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului în zona înaltă de munte. Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate, la această oră, probleme în trafic. Pentru astăzi prognoza meteorologică prevede, în continuare o vreme mai caldă față de normalul perioadei.  Cerul va fi mai mult noros. Local în prima parte a zilei și pe arii extinse in cursul nopții vor cădea precipitații slabe mixte. La munte va ninge. Vântul va sufla slab, la moderat cu unele intensificări pe crestele montane viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 și 6 grade Celsius, iar cele minime intre -1 și 2 grade Celsius. Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile. Amenajarea exploatării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.  Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețele de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drmuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

 

 

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.