Vizita de lucru in cartierul Ponorâta, comuna Coroieni

Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a convocat miercuri, 15 octombrie 2014, o vizita de lucru in cartierul Ponorâta, comuna Coroieni, pentru a analiza la faţa locului nevoile comunităţii de romi.

La întâlnire au participat primarul comunei, Gavril Ropan, reprezentanţi ai Inspectoratului de Politie a Judeţului Maramureş, ai Ocolului Silvic din localitate, Cristina Moldovan, inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului, reprezentanţi ai ONG-urilor si asociaţiilor implicate  în proiectele ce vizează etnia romă (ASSOC, Asociaţia tinerilor romi “Young Roma”, Asociaţia “Împreună pentru ei”, Fundaţia „Somaschi”).

De la ultima vizită a autorităţilor judeţene, comunitatea de romi din Ponorâta s-a mobilizat si a desfăşurat o amplă acţiune de curăţenie. Totodată au fost montate 6 containere metalice pentru colectarea deşeurilor menajere. Autoritatea publică locală a demarat lucrările de aducţiune de apă in cartier, urmând a fi montate 10 cişmele in cadrul comunităţii.

La şcoala din cartierul Ponorâta, tot de la ultima vizită a domnului prefect, fundaţia HHC a sprijinit elevii care frecventează şcoala cu produse de igienă (săpunuri, periuţe si pastă de dinţi, dezinfectant, etc.), rechizite şcolare (plastilină, caiete, pixuri, creioane, etc.) si jucării.

Domnul prefect Anton Rohian a solicitat reprezentanţilor ONG-urilor prezente să-i aducă la cunoştinţă, concret, acţiunile prin care fiecare se poate implica in a ajuta comunitatea de romi din cartierul Ponorâta.

Tot in cadrul acestei vizite de lucru de miercuri 15 octombrie, domnul prefect Anton Rohian a solicitat reprezentantului Ocolului Silvic întocmirea unui necesar pentru construirea a 100 de toalete din lemn pentru familiile de romi din cartier. Menţionăm că in prezent nicio familie din Ponorâta nu are toaletă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.