Vizita de lucru in comunitatea de romi din satul Chelinţa, oraşul Ulmeni

Prefectul judeţului Maramureş, ing. Anton Rohian, a avut luni, 13 octombrie 2014, o vizita de lucru in comunitatea de romi din satul Chelinţa, oraşul Ulmeni. Domnia sa a fost însoţit de primarul oraşului, Lucian Morar, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Politie, cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai ISU Maramureş, precum şi de consilierul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Cristina Moldovan.

In prezent, in cartierul Chelinţa funcţionează două şcoli generale (clasele 0 –  IV) dar şi două grădiniţe. Trebuie precizat faptul că cele două instituţii de învăţământ sunt frecventate de un număr de 426 de copii, din care 372 copii de etnie romă. „Aici, în cartierul Chelinţa avem un foarte bun exemplu de bună convieţuire si înţelegere între comunitatea romă şi cea romană. Copiii merg împreună şi învaţă împreună la şcoală. Si aici, din ce am văzut eu, primarul Lucian Morar are un merit extraordinar prin faptul că se implica 100% in această chestiune. Şcoala din cartierul Chelinţa are o prezentă de 95% si sta e un lucru nu poate decât să mă încânte. Cred că suntem pe drumul cel bun si astfel de lucruri trebuie date ca exemplu: Iată că la Chelinţa se poate!” a punctat Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş.

Prefectul Anton Rohian s-a arătat nemulţumit de starea gardului împrejmuitor al şcolii din cartierul Chelinţa şi a solicitat autorităţilor locale şi reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Politie o mai buna gestionare a acestor probleme.

In ceea ce priveşte situaţia alunecărilor de teren raportate in cartierul Chelinţa prefectul judeţului Maramureş s-a deplasat in zona afectata alături de reprezentantii ISU Maramureş si cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Prefectul Anton Rohian a sugerat autorităţilor locale o soluţie mai rustică si totodată mai eficientă, in locul betoanelor.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.