Vizită de lucru în Republica Moldova

Senatorii PSD, Marius Sorin Bota şi Liviu Marian Pop, se află începând de astăzi într-o vizită de lucru în Republica Moldova, cu intenţia de a participa la acţiunea „Adoptă un liceu din Basarabia”, organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

„Vom «adopta» Liceul Teoretic „Hîrtopul Mic” din raionul Criuleni, satul Hîrtopul Mare şi „Liceul Teoretic Alexei Mateevici” din oraşul Cricova. Am hotărât să «adoptăm» aceste două licee pentru a le sprijini şi a desfăşura activităţi în comun cu licee din România şi pentru a dezvolta şi implementa proiectele pe care le vom conveni de comun acord. Liceelor din Maramureş le-am propus un concurs, ajuns la a 3-a ediţie, intitulat „Euro-Vocea Maramureşului”, concurs pe care intenţionez să îl propun şi celor două licee de dincolo de Prut. Prin intermediul acestui concurs elevii de liceu au ocazia de a se afirma pe diverse teme de creaţie şi discurs, premianţii participând într-o excursie în turul Europei, cu vizitarea Parlamentului European de la Bruxelles!”, a declarat senatorul Sorin Bota.

În cadrul acestei vizite, senatorii maramureşeni au programate întâlniri lucrative la nivelul Ministerului Muncii şi Ministerului Învăţământului din Republica Moldova, pentru a discuta probleme specifice de educaţie, probleme privind pregătirea elevilor, precum şi integrarea absolvenţilor moldoveni pe piaţa muncii. De asemenea, aceştia vor avea o întrevedere cu domnul Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, partid omolog cu PSD România.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.