„Vizită de lucru la Stația de Epurare Baia Mare – S.C. VITAL S.A.”

Ministerul Apelor şi Pădurilor, prin intermediul Unităţii de Management al Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” a organizat în perioada 22 martie – 21 aprilie 2017 5 sesiuni de instruire în cadrul Programului de diseminare a tehnologiei de producere a biogazului prin utilizarea deșeurilor provenite de la animale, prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”.

Participanții la această sesiune de instruire au fost din mai multe județe ale țării: Iași, Teleorman, Vrancea, Prahova, Satu Mare, Timiș, Calarași, Gorj, Mehedinți, Arad, Bihor, Suceava, Harghita, Craiova, Mureș, Cluj, Maramureș și București.

Obiectivele programului de diseminare au fost creşterea nivelului de înţelegere, promovarea beneficiilor şi a aspectelor cheie referitoare la producerea biogazului prin folosirea gunoiului de grajd, precum şi promovarea tehnologiei biogazului în contextul condiţiilor sociale şi de climă ale României, pentru ca acestea să poată fi reproduse de către comunităţile locale şi fermieri prin folosirea altor oportunităţi de finanţare. Prin activităţile de informare şi instruire, programul de diseminare s-a adresat în principal fermierilor, reprezentanţilor decizionali ai comunităţilor locale, precum şi specialiştilor din agenţiile guvernamentale implicate în activităţile de reglementare şi control a unor astfel de investiţii.

Fiecare sesiune de instruire a durat trei zile în cadrul cărora participanţii au putut acumula atât informaţii teoretice, cât şi practice cu privire la realizarea şi fezabilitatea investiţiilor în domeniul biogazului, procesul şi beneficiile derivate aferente obţinerii biogazului. În ultima parte a fiecărei sesiuni au fost efectuate vizite în teren la trei staţii de biogaz din zonă, incluzând instalaţia de biogaz din cadrul Stației de Epurare Baia Mare, unde s-a putut observa în mod practic modul de funcţionare al unei astfel de instalații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.