Vizita lui Ponta la Pasul Nyerges a avut reacții pozitive

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Covasna, că participarea premierului Victor Ponta la ceremonia comemorativă de la Pasul Nyerges a fost percepută în general pozitiv în rândul comunității maghiare.

Kelemen Hunor a menționat că el a fost cel care i-a adresat prim-ministrului invitația de a participa la comemorarea acestui eveniment istoric important pentru secui.

„Eu cu cine am vorbit până acum, reacțiile au fost pozitive. Desigur, nu mă refer la presă, acolo lucrurile au fost împărțite, dar noi știm cum se întâmplă: (…) dacă nu ești simpatic, oricum vei fi criticat. (…) Eu l-am invitat pe Victor Ponta când am aflat că vine la Târgu Secuiesc (la Campionatul național de karting la care a concurat fiul premierului — n.r.) și atunci i-am spus, dacă consideră, să vină la Pasul Nyerges unde este o sărbătoare importantă pentru noi și să depună o coroană de flori. A zis că se gândește, s-a gândit, a venit și eu cred că a făcut bine”, a afirmat Kelemen Hunor, la finalul taberei de vară SIC FESZT, organizată de Asociația Tinerilor Maghiari din județul Covasna.

Premierul Victor Ponta a participat duminica trecută la ceremonia desfășurată la monumentul de pe vârful Nyerges, din județul Harghita, prilejuită de comemorarea a 165 de ani de la bătălia care a avut loc în zonă. Premierul a spus că a venit la comemorare pentru că a vrut să arate respect pentru cei peste 200 de secui uciși de trupele țariste și austriece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.