Vlad Duruș, deputat USR: Voi avea grijă ca Centrul Național Sportiv să fie finanțat prioritar în 2019

De peste un an se vorbește despre înființarea în Baia Mare a unui Centru Național Sportiv aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. În această idee, Consiliul Local a transferat către minister, încă din 2017, Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, precum și terenul de atletism. S-au promis investiții în bazele sportive și aducerea lor la un nivel tehnic propice performanței. În practică, lucrurile nu s-au mișcat aproape deloc. Ministerul a anunțat doar o „investiție”, finalizată în completarea sistemului de iluminat al sălii polivalente și una la sistemul de încălzire și filtrare a apei de la bazinul de înot. Acest obiectiv a fost mai mult închis în ultimele 20 de luni, iar bazinul descoperit este în paragină de câțiva ani.

În lipsa unor acțiuni vizibile de continuare a proiectului de înființare a Centrului Național Sportiv, deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a adresat o interpelare ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran. „Am salutat de la început această idee a unui Centru Național Sportiv în Baia Mare. Finalizarea proiectului poate fi un pas către reorientarea tinerilor înspre sport. Din păcate, nu vedem niciun progres în derularea acestui proiect. La pista de atletism iarba invadează suprafața de alergare. La Sala Sporturilor s-a investit în completarea sistemului de iluminat, dar nu s-a făcut nimic la instalația de climatizare. În perioada de vară sau atunci când capacitatea sălii este ocupată la maximum, aerul este irespirabil. Am făcut această interpelare pentru a vedea intențiile viitoare ale ministerului legate de acest proiect. Pregătesc un amendament la legea bugetului pentru a cuprinde Centrul Național Sportiv în obiectivele prioritare supuse finanțării în 2019 de către MTS. Sarcina de a susține sportul pentru copii și tineret revine Ministerului Tineretului și Sportului. Un centru sportiv care să asigure condiții optime pentru performanță, în care copiii și tinerii să aibă acces gratuit este un pas spre a atrage generațiile tinere înspre fenomen”.

În momentul în care s-a vorbit de înființarea Centrului Național Sportiv s-a spus că va cuprinde bazinul olimpic Gheorghe Demeca, Sala Sporturilor Lascăr Pană, stadionul de rugby, cel de atletism, un centru medical de refacere sportivă și un spațiu de masă și cazare.

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.