Vorbeşti la telefon cu prietenii? Ce spun PSIHOLOGII te va surprinde

Vorbeşti la telefon cu prietenii? Ce spun PSIHOLOGII te va surprinde

Dacă pentru a menţine o prietenie între femei sunt suficiente discuţiile telefonice şi un strop de bârfă online, bărbaţii au nevoie de ceva mai mult pentru a păstra o astfel de legătură, potrivit unui studiu recent.

Psihologul Robin Dunbar a studiat în acest sens un grup de 30 de subiecţi, iar împreună cu o echipă de cercetători de la Oxford University a scos la iveală diferenţe majore în ceea ce priveşte factorii care au susţinut relaţiile de prietenie de-a lungul timpului.

„Ce a determinat şansele ca relaţia de prietenie să reziste în cazul fetelor a fost disponibilitatea acestora de a face un efort pentru a vorbi mai mult la telefon. Telefonul le-a fost, însă, de ajutor numai fetelor. Vorbitul nu a avut absolut niciun efect asupra relaţiilor dintre băieţi. Ce a menţinut relaţiile de prietenie în cazul lor au fost activităţile desfăşurate împreună. Un meci de fotbal, un alt sport practicat în echipă sau o bere într-un pub”, a explicat psihologul.

Distanţa este cea care determină relaţiile de prietenie să se răcească în cazul bărbaţilor, conform rezultatelor studiului. „Dacă se mută într-un alt oraş, fetele vor vorbi la telefon sau pe Facebook pentru a menţine prietenia. La băieţi, ochii care nu se văd, se uită. Ei găsesc pur şi simplu alţi oameni alături de care să meargă la o bere.”

Specialistul consideră că varianta conversaţiilor telefonice funcţionează numai în cazul femeilor pentru că prieteniile dintre reprezentantele sexului feminin sunt mult mai intense decât cele formate între bărbaţi. Prieteniile dintre femei seamănă mai mult cu relaţiile amoroase, care ajung să se rupă în mod catastrofal. Din această cauză, femeile sunt mai motivate să îşi păzească şi să îşi cultive atent relaţiile de prietenie.

sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.