VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetarii care rezervă online cazare de Paşte sau 1 Mai 2019

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Voucherele de vacanță au aceeași valoare, însă, din cauza succesului pe care l-au avut până acum, mulți agenți economici din turism fie nu le primesc, fie au majorat substanţial tarifele.
Multi hotelieri nu primesc tichete de vacanta, asadar, daca vreti sa va rezervati sejurul online, veti fi nevoiti sa achitati cu banii jos. Reprezentantii din turism spun ca cea mai buna varianta pentru a putea folosi voucherele de la stat este sa luati pachete prin agentiile de turism.

Mult laudatele tichete de vacanta sunt pura maculatura pentru unii hotelieri. La o pensiune de pe litoral, clasificata de ministerul turismului, receptionera refuza voucherele. Nici daca-ti rezervi singur un sejur pe site-urile de specialitate nu poti folosi mereu voucherele de vacanta. Asadar, romanii pot folosi voucherele la agentiile de turism, care in perioada aceasta primesc sute de solicitari zilnic. Asadar, romanii pot folosi voucherele la agentiile de turism, care in perioada aceasta primesc sute de solicitari zilnic.

Romanii care petrec, in schimb, Pastele sau minivacanta de intai mai la munte, vor constata ca hotelierii de aici sunt mai deschisi. In Poiana Brasov, de pilda, la trei stele, o parte din rezervari vine prin vouchere.

Romanii care vor minivacante de lux au rezervat chiar si la 4 stele cu tichete. Estimarile arata ca, anul acesta, peste 3000 de institutii publice dar si firmele private vor da angajatilor tichete de vacanta, pentru 1 Mai.Limita maxima a acestora este de 1450 de lei per angajat.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Succesul de anul acesta, despre care au vorbit atât agenții din turism cât și beneficiarii, se pare că poate căpăta dimensiuni și mai mari dacă tichetele vor fi acordate mai devreme. Au existat însă rapoarte și consultări importante până când s-a stabilit ca și în 2019 să se păstreze aceeași formă, iar valoarea să rămână de 1450 de lei.

Voucherele de vacanță au aceeași valoare, însă, din cauza succesului pe care l-au avut până acum, mulți agenți economici din turism au început să schimbe strategia, potrivit România TV.

Prețurile la hoteluri au crescut, însă nivelul serviciilor nu a suferit prea mari îmbunătățiri de la un an la altul.

„În ultimii doi ani s-a manifestat o creştere accentuată a tarifelor, în Mamaia în special, din cauza tichetelor de vacanţă. Mie nu mi se pare justificată această creştere, pentru că avem nişte tarife foarte mari în comparaţie cu vecinii noştri bulgari şi chiar şi cu grecii. Hotelierii ar trebui să fie precauţi, pentru că aceste tichete nu vor fi veşnice şi nu se vor da an de an. Şi se vor trezi cu hotelurile goale. E o competiţie pe litoral, au început să răsară hoteluri, apartamente de închiriat şi aşa mai departe, iar peste câţiva ani, când nu vor mai fi tichete, se vor trezi cu ele goale”, spune Nicolae Durlă, reprezentantul unei agenţii de turism din Slatina.

– cu vouchere de vacanță puteți lua alături pe oricine doriți, membru al familiei sau prieten.

– vă puteți acoperi orice cheltuială din concediul de odihnă, singura condiție fiind ca acesta să fie efectuat în România.

– valoarea maximă a voucherelor va fi egală cu șase salarii de bază minime brute.

– valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei

OUG 8/2009 (aplicabil pana in la 1 Ian 2021) – Art .1 (8) Prestarea serviciilor achiziţionate de către unităţile afiliate prin intermediul voucherelor de vacanţă se face în structuri de primire turistice, autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

ART. 4 (1) Operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizaţi de Autoritatea Naţională pentru Turism, conform Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările ulterioare, care deţin structuri de primire turistice clasificate şi/sau agenţii de turism licenţiate şi care acceptă vouchere de vacanţă ca modalitate de plată, se denumesc, în mod convenţional şi în înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, unităţi afiliate.

(2^2) Voucherele de vacanţă emise pe suport electronic pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanţă acordate de către angajator şi pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, definite potrivit art. 4 alin. (1).

Art. 7. (2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu 14 puncte – amendă şi retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licenţei de turism acceptarea de către unităţile afiliate de vouchere de vacanţă pentru achiziţionarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile pachetului minim de servicii prevăzut la art. 1 alin. (7).

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.