Vrei să îți deschizi o afacere pe internet? – Iată de ce să ții cont când alegi firma de curierat

Afacerile dezvoltate online au prins viteză în ultimii ani în România. Sunt tot mai mulți cei care doresc să pună bazele propriei companii, pentru a se bucura de independență financiară. Însă serviciile și produsele oferite viitorilor clienți ar trebui să îndeplinească o serie de criterii, iar printre acestea o livrare fără probleme.

Descoperă în acest articol câteva sfaturi importante care să te ajute în alegerea unei firme de curierat potrivite afacerii tale.

 Iată cât de esențiale sunt serviciile de curierat pentru afacerea ta online!

Verifică dacă serviciile oferite se regăsesc și în contract

Deși pare destul de simplu să alegi o firmă de curierat pentru o afacere online aflată la început de drum, lucrurile se pot complica dacă nu ești atent la detalii.

Contractul cu o firma de curierat ar trebui să menționeze toate facilitățile oferite, dacă sunt asigurate livrările în străinătate, tarifele agreate, dar și informații despre echipa care îți va fi alături. Iată câteva dintre aspectele de care să ții cont când verifici contractul de prestări servicii oferit de firma de curierat pentru afacerea ta online:

 Verifică dacă datele firmei tale sunt corect menționate în contract. O cifra lipsă sau un detaliu nemenționat poate declanșa probleme în ceea ce privește documentele companiei.

  • Contractul nu conține tarifele agreate la negociere? Ar fi bine să verifici acest aspect.
  • În mod normal, vei colabora cu un curier detașat pentru zona în care se află firma ta. Asigură-te că acest lucru este stipulat în contract.
  • Tarifele pentru livrările internaționale diferă față de cele naționale, iar aceste informații trebuie să se regăsească în contract.
  • Plata ramburs la livrare este un serviciu des folosit. Dacă acest lucru nu este detaliat în contract, atunci este indicat să discuți și acest aspect.

  Când ai acces pe platforma de curierat pentru crearea documentelor

AWB-ul este documentul cu ajutorul căruia este identificat un colet. Acesta conține un cod generat într-o platforma dedicată la care vei avea acces imediat ce contractul este semnat. 

Așadar, și acest lucru intră în discuție când ești pe ultima sută de metri cu deschiderea afacerii tale pe internet. 

Este important de subliniat că firma de curierat PTT Express oferă asistența și suportul necesare pentru utilizarea corectă a platformei care generează documentele coletelor.

Împachetarea coletelor – Ce ambalaje ar trebui să folosesc?

Ambalarea produselor oferite pe site-ul tău ar trebui să corespundă condițiilor impuse de firma de curierat. Cutiile și materialele diferă în funcție de produse, pentru a putea fi livrate în condiții optime. Sunt firme de curierat care pun la dispoziția clienților diverse materiale, care respectă standardele pentru livrare, așa că ar fi indicat să discuți și acest aspect înainte de a începe afacerea.

Așadar, alegerea unei firme de curierat poate fi o sarcina destul de ușoară dacă te informezi din timp de serviciile și condițiile oferite. Astfel, vei avea garanția că produsele livrate ajung în condiții optime la clienții tăi, iar firma nu va avea de suferit din acest punct de vedere.Sursa foto: Pexels.com

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.