Vremea se va răci în următoarele zile,vor fi ploi şi chiar lapoviţă, la munte.

Meteorologii au anunțat un proces de răcire, care se va accentua pe timpul nopții.  La munte, la altitudini mai mari izolat mai cad precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă ceva mai tare în Oltenia, local în Banat şi în Muntenia şi la munte. Temperaturile maxime caracterizează în general o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit, meteorologii anunţă de la 12 grade pe litoral şi în nordul Moldovei până în sudul extrem şi al Munteniei, poate şi în vestul ţării.

Vineri, cerul va fi încărcat de nori şi va ploua pe arii extinse şi doar în nord-vest plouă izolat. Vor predomina aversele, posibil însoţite de fulgere şi tunete, iar în sud şi în sud-vest, precum şi la munte cantităţile de apă depăşesc 20 l/mp. Pe crestele mai înalte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vântul suflă mai tare tot la munte dar intensificări vor fi şi în regiunile sudice. În vest sunt condiţii de ceaţă, iar maximele termice se vor situa în general între 9 grade în estul Transilvaniei şi 18 grade în Maramureş şi în nordul Crişanei.

Sâmbătă, vremea se ameliorează. Cerul va deveni variabil şi doar în prima parte a zilei şi pe arii restrânse mai sunt înnorări şi ploi slabe în sud-vest.

Ultima zi a săptămânii începe cu frig destul de pătrunzător în Moldova, unde mercurul coboară în termometre până sub pragul de îngheţ, dar şi în estul Transilvaniei, unde vor fi şi minime în jur de minus 7 grade. De asemenea, pe arii extinse bruma își va face apariția.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.