Zeci de mii de elevi PRIMESC O VESTE TERIBILĂ în vacanță. Din 2020, cei care vor fi în clasa a VIII a, nu mai au scăpare!

Zeci de mii de elevi PRIMESC O VESTE TERIBILĂ în vacanță. Din 2020, cei care vor fi în clasa a VIII a, nu mai au scăpare!

Elevii de clasa a VIII-a vor avea o noua materie, deocamdata optionala, dar care va deveni obligatorie din anul 2020. Mai exact, li se vor preda notiunile de baza ale Educatiei Financiare, asa cum arata un acord semnat de Ministerul Educatiei impreuna cu Banca Nationala a Romaniei.

Ministerul Educatiei Nationale, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor declara ca vor asigura suportul in formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina „Educatie economico-financiara” pentru clasa a VIII-a.

Materia ar urma sa fie predata la clasa a VIII-a in urma unui acord de colaborare semnat marti intre institutiile mentionate.

Mai mult, elevii de clasa a VIII-a vor avea Educatia Financiara inclusa in trunchiul comun al planului-cadru, adica va fi materie obligatorie, incepand din anul 2020. Continutul programei la aceasta disciplina prevede metode de economisire, reducerea risipei financiare, intocmirea unui buget lunar pentru cheltuielile de baza sau la ce trebuie sa fie atenti daca isi vor lua un credit de la banca.

La ora actuala, la nivelul scolilor, Educatia Financiara se preda doar la nivel de optional in clasele a III-a si a IV-a, respectiv ciclul liceal. sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.