Zeci de mii de români au semnat deja petiția „România cere Schengen”, inițiată de PES activists România

romania cere schengenZeci de mii de români au semnat deja petiția „România cere Schengen”, inițiată de PES activists România
În prezența a peste 500 de membri aflați la Conferința PES activists București, liderul organizației PES activists România, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, a anunțat că petiția „România cere Schengen” inițiată de organizație a depășit deja 20.000 de semnături fizice pe întreg teritoriul țării, întrunind de asemenea peste 1000 de semnături online.

„Petiția noastră «România cere Schengen» s-a bucurat deja de sprijinul a zeci de mii de români. Avem peste 20.000 de semnături fizice din țară și peste 1000 în mediul online. Până la sfârșitul demersului nostru, când vom depune această petiție, ne propunem să avem în jur de 50.000 de semnături, poate chiar mai mult. Va fi depusă oficial la Bruxelles, în Comisia pentru Petiții din Parlamentul European, prin aceasta cerând ca dreptul românilor să fie respectat – acela de a intra în spațiul Schengen, de a spune că România nu mai trebuie să fie tratată ca o țară de rang secund”, a subliniat liderul PES activists România, deputatul european Victor Negrescu.

Textul petiției arată că „României i se refuză dreptul de intra în Schengen, deși a îndeplinit deja toate condițiile și obiectivele asumate! Mai mult, acordurile semnate între România și UE obligă toate statele membre să acorde țării noastre acest statut – de membră a zonei de liberă circulație! […] Cerem decidenților Uniunii Europene și reprezentanților tuturor statelor membre din Consiliu să respecte acordurile semnate în cadrul UE, să stopeze discriminarea și să primească România în spațiul Schengen!”.

Petiția PES activists România poate fi semnată aici:
www.petitieonline.com/romania_cere_schengen

Conferința PES activists București, desfășurată duminică, 6 septembrie, la Romexpo, a fost prilejul pentru activiștii PES din București de a alege noua structură de conducere a organizației municipale și de a reitera importanța temelor europene pentru societatea românească.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.