Zilele Filmului Românesc la Teatrul Municipal Baia Mare

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF vine în Baia Mare cu patru dintre cele mai importante lansări ale anului: La Gomera, Monștri., Parking și Mo, și invitați speciali.

Filmul La Gomera, regia Corneliu Porumboiu, este propunerea României la OSCAR 2020 pentru nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional”, cu Vlad Ivanov în rol principal.

Invitați speciali:

·         actrița Dana Rogoz și regizorul Radu Dragomir (marți, 15 octombrie, ora 20:30, la proiecția filmului Mo)

·         regizorul Tudor Giurgiu (miercuri, 16 octombrie, ora 20:30, la proiecția filmului Parking)

Biletele pot fi cumpărate de la casieria teatrului (începând din 12 octombrie) și de pe Eventbook.ro. Preț bilet: 15 lei

Program:

Marți, 15 octombrie

18.00 | Monștri, r. Marius Olteanu
Cu: Judith State, Cristian Popa, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean

Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.
Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel, Forum, Berlin 2019; Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia; Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF

20.30 | Mo, r. Radu Dragomir | În prezența Danei Rogoz și a regizorului Radu Dragomir
Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.

Miercuri, 16 octombrie

18.00 | La Gomera, r. Corneliu Porumboiu

Cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto


Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii. Trailer:
https://youtu.be/V1wr4LLQrdo

20.30 | Parking, r. Tudor Giurgiu | În prezența regizorului Tudor Giurgiu
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Băncii Transilvania.

Cu sprijinul: Primăria Municipiului Baia Mare, Teatrul Municipal Baia Mare

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.