Zimbrişorii lui Manolache şi Bălan iau cu asalt litoralul

ruPentru al doilea an consecutiv echipa de juniori Under 16 ani a CSM-ului din Baia Mare s-a calificat la turneul final, găzduit în acest an la malul mării. Zimbrişorii lui Adrian Manolache şi Cristian Bălan (la rândul lor doi foşti importanţi jucători ai zimbrilor) au evoluat în Campionatul Regional Transilvania alături de cele două formaţii clujene, Universitatea respectiv CSS Viitorul, seria fiind completată de Ştiinţa Petroşani şi RCM Timişoara.

Marea surpriză a fenomenului juvenil rugbystic românesc a reprezentat-o participarea în premieră în campionatul intern a unei echipe străine, în speţă Partizan Belgrad din Serbia. Neavând drept de promovare, sârbii de la Partizan Belgrad şi-au jucat corect şansele, alcătuind alături de echipa băimăreană şi de cei de la CSS Viitorul Cluj trioul ce a dominat această regiune. Formaţia ce avea să acceadă la Turneul Final avea să se decidă doar în ultima etapă, derulată acum două săptămâni la Câmpia Turzii. Favorită pornea totuşi CSM Baia Mare, zimbrişorii având din două partide nevoie doar de o victorie cu punct bonus,  lucru ce s-a şi întâmplat după partida jucată împotriva penultimei clasate, RCM Timişoara. De ce a fost atât de strânsă lupta la vârful clasamentului? Tocmai datorită valorii apropiate a echipelor cu pretenţii de accedere la Turneul Final, jocul rezultatelor fiind cel ce le-a ţinut în şah pe primele trei clasate ale Regiunii Transilvania. Singurele eşecuri ale băimărenilor fiind consemnate în etapele a 5-a  şi a 10-a, exact în partidele cu formaţia Partizan Belgrad (7-24 şi 6-15), în timp ce sârbii au ieşit învinşi de pe teren în rundele a 2-a şi a 7-a (scor 7-15 şi 8-12), meciuri pierdute în faţa celor de la CSS Viitorul Cluj.

Lotul CSM Baia Mare
Apărarea
Fundaşi: Andrei Norbert Berar, Daniel Ileş, Alexandru Popan
Aripi: Ervin Almaşi, Roberto Biro, Darius Coste, Andrei Lucuţă, Darius Mureşan, Paul Szaniszlo
Centri: Ştefan Călăuză, Sergiu Lucaciu, Octavian Pop
Mijlocaş la deschidere: Luca Nichitean
Mijlocaş la grămadă: Andrei Morocoş
Pachetul de înaintare:
Pilieri: Sergiu Fechete, Mădălin Andreicuţ, Daniel Şerban, Răzvan Szoponar, Mircea Vele
Taloneri: Ricardo Ilieş, Sebastian Mihăilă
Linia a doua: Alexandru Liptac, George Pop
Flankeri: Roland Ciolti, Ioan Cotețiu
Nr 8: Cristian Coteţiu

Antrenori: Adrian Manolache, Cristian Bălan

La Turneul Final, găzduit de Constanţa în intervalul 2-8 iunie, s-au calificat opt echipe, câte una din Transilvania (CSM Baia Mare) şi Dobrogea (RCJ Farul Constanţa), două din Moldova Sud (CSS Bârlad şi CSS Tecuci) plus alte patru din regiunea Muntenia (Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, CSA CSS Steaua Bucureşti, CTRMTF Bucureşti respectiv CSM Olimpia Bucureşti). La şedinţa tehnică găzduită în această seară s-a decis componenţa celor două grupe, cea roşie având meciurile programate pe stadionul Constructorul Cleopatra de la ora 10.00 şi 11.00 în zilele de luni, miercuri şi vineri, în timp ce formaţiile ce alcătuiesc grupa albastră vor evolua pe acelaşi stadion, în aceleaşi zile, însă de la orele 17.00 şi 18.00. După derularea celor 12 meciuri din faza grupelor, sâmbătă, 7 iunie, de la ora 17.00, se va juca meciul pentru locurile 7-8, urmând ca de la ora 18.00 să se înfrunte echipele ce vor lupta pentru locurile 5-6. Duminică, 8 iunie, de la orele 10.00, este programată finala mică pentru locurile 3-4, urmând ca de la ora 11.15 să se joace cu medaliile pe masă finala mare (locurile 1-2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.