”Ziua Educației” sărbătorită cu fast la Sighetu Marmației

Joi 16 octombrie, Ziua Educaţiei a fost sărbătorită şi la Sighetu Marmaţiei, în organizarea Fundaţiei “Sorin Vlaşin Împreună pentru Maramureş”. La prima ediţie au participat 300 de cadre didactice din Sighet, Sarasău, Remeţi, Câmpulung, Crăciuneşti şi Rona de Jos. Printre invitaţii gazdei Sorin Vlaşin, preşedintele PSD Sighetu Marmaţiei, s-au mai numărat Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gheorghe Şimon, deputat PSD al colegiului 5, Borșa-Vișeu, şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi inspectori, consilierii PSD din Sighetu Marmaţiei, Petru Vlaşin, primarul din Vadu Izei, viceprimarul Sighetului, Horia Scubli. Le-au cântat şi i-au încântat pe cei prezenţi, Clubul de copii dansatori Minimax şi Ansamblul Folcloric Mugurelul.

 Sorin Vlașin: ”Această sărbătoare a fost creată fiindcă profesorii merită să aibă o zi a lor”

Sorin Vlașin, președintele Asociației Împreună pentru Maramureș, a mulțumit tuturor celor care s-au alăturat acestui proiect, invitaților de onoare care au acceptat să onoreze dascălii la acest important eveniment. Această sărbătoare a fost creată fiindcă profesorii merită să aibă o zi a lor, iar această zi a fost denumită ”Ziua educației sighetene”. ”Despre activitatea profesorilor mie îmi este foarte greu să vorbesc în acest cadru, cand distinșii profesori sunt aici. Eu doresc multă sănătate, putere de muncă pentru continuarea proiectelor și multă fericire tututror dascălilor din Maramureș, din Sighet și împrejurimi. La mulți ani dascălilor și tuturor invitaților și așteptăm cu drag a doua ediție a acestei manifestări”, a declarat organizatorul manifestării și președintele Asociației Sorin Vlașin, Împreună pentru Maramureș.

Gabriel Zetea, vicepreședinte al CJ Maramureș a onorat dascălii din Sighet

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a ținut să îi mulțumească personal lui Sorin Vlașin, președintele Asociației, pentru invitație, dar și inspectorului general școlar Ana Moldovan, inspectorilor adjuncți ai ISJ, Delia Ardelean și Vasile Ban, pentru tot ceea ce fac pentru educație și profesori în Maramureș. ”Am fost la evenimente similare în Vișeu și Seini și m-am simțit onorat și încântat să fiu în mijlocul celor care creionează destinele copiilor noștri. Mă bucur să văd un eveniment al poziției dascălului maramureșean și le doresc profesorilor câștigarea respectului pe care-l merită, deoarece văd efortul pe care îl fac cadrele didactice în fiecare zi pentru copiii noștri, pentru ceea ce înseamnă viitorul județului Maramureș. Și aici și Guvernul Ponta a avut o mare și importantă contribuție pentru recâștigarea acestei poziții de respect, prin măsurile corecte pe care le-a luat pentru educație, pentru învățământ. Este unul dintre primele guverne după revoluție, care într-adevăr face lucrurile pe care le spune pentru educație, nu doar vorbește”; a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Klaus Iohannis trebuie arătat cu degetul pentru gafa sa care afectează tot mediul educațional

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a informat dascălii din Sighet că în numele său, al parlamentarilor PSD și în numele dascălilor din Maramureș îi va cere lui Klaus Iohannis să-și ceară scuze profesorilor. ”Eu știu că după măsurile pe care le-a luat Guvernul Ponta s-ar putea crede că nu aveți nevoie de investiții, fiindcă toți aveți șase case. Și cum știu că nimeni nu are șase case, nici cinci, nici patru, așa cum domnul Iohannis a reușit să-și achiziționeze din educație, eu spun că ar trebui să-l arătăm cu toții cu degetul și să-i spunem să-și ceară scuze pentru ofensele aduse profesorilor din Maramureș. Ne-am săturat cu toții de minciună în ultimii zece ani și ar trebui să încurajăm corectitudinea și adevărul”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Ziua educației reprezintă respectul nostru față de profesori”

Deputatul PSD al colegiului 5, Borșa – Vișeu a spus dascălilor din Sighet că, în urmă cu trei ani de zile, a fost cel care a inițiat această sărbătoare la Vișeu de Sus, iar anul acesta a ajuns la a III-a ediție, fără nicio legătură cu campania electorală. ”Înseamnă doar stimă și respect pentru cei care ne-au educat pe noi și azi ne educă copiii. Dacă nu există învățământ și sănătate într-o țară, nu există nimic. Vreau ca de aici, din capitala Maramureșului, fiindcă Sighetul este, în opinia mea capitala județului, să lansăm un mesaj către dascălii din Baia Mare, din Țara Lăpușului, de a se bucura de această importantă zi dedicată lor”, a spus parlamentarul Gheorghe Șimon.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.