Ziua Jandarmeriei Române

Azi, 03 aprilie a.c., pe platoul de la sediul Jandarmeriei Maramureş, s-a desfăşurat Ceremonialul Militar, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.  Ziua de 3 aprilie este o dată semnificativă în tradiţiile Jandarmeriei Române, instituţie specializată a statului, cu statut militar, de garantare a ordinii constituţionale interne în statul de drept. Continuatori ai curtenilor şi dorobanţilor, jandarmii au sărbătorit 167 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica. Istoria unei naţiuni este formată din  oameni şi evenimente, iar cei 167 de ani care s-au scurs de când s-a constituit prima structură de jandarmerie, reprezintă o filă cu o semnificaţie aparte. Ea ne aduce aminte că noi, cei de astăzi suntem continuatorii unor bravi înaintaşi.

Activităţile au fost desfăşurate în spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare.

În această zi de sărbătoare, ne-au onorat cu prezenţa: domnul  Sebastian Lupuţ, prefect al judeţului  Maramureş, domnul Cosmin Drulea din partea Consiliului judeţean Maramureş, Preot consilier al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Virgil Jicărean, şefii/ reprezentanţii  structurilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică, apărare şi securitate naţionala la nivel judeţean, pe care îi salutăm cu respect şi de asemenea le mulţumim că au ales să sărbătoreasca această zi alături de jandarmii maramureşeni.

După oficierea serviciului religios de către, domnul Preot consilier al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Virgil Jicărean, domnul  Sebastian Lupuţ, prefect al judeţului  Maramureş, a prezentat mesajul doamnei Carmen Dan,  Ministrul Afacerilor Interne, adresat cu ocazia sărbătoririi a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române apoi, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, domnul locotenent colonel Petru Marcel Florişteanu,  a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, domnul general de brigadă Andreiana Marin cu ocazia sărbătoririi a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Au urmat  prezentarea ordinelor de înaintare în grad înainte de termen, precum şi acordarea unor recompense. Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, a înaintat în grad înainte de termen 5 jandarmi maramureşeni şi a acordat un număr de 67 de recompense personalului unităţii pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu constând în mulţumiri şi felicitări.

A urmat activitatea de premiere prin înmânarea de cupe şi diplome, pentru câştigătorii concursurilor interne şi inter-instituţionale organizate de I.J.J. Maramureş cu ocazia Zilei Armei.

Activitatea noastră s-a încheiat cu defilarea unităţii prin faţa oficialităţilor judeţului Maramureş.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.