ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

În fiecare an, în 13 septembrie, aniversăm Ziua Pompierilor din România, care marchează data bătăliei dusă de pompierii militari în Dealul Spirii. Anul acesta se împlinesc 166 de ani de la lupta în care înaintașii noștri au înfruntat trupele otomane intrate în Bucureşti ca să înăbuşe Revoluţia de la 1848. În timpul luptei cu forţele inamice covârşitoare ca număr, pompierii şi-au dovedit curajul şi spiritul de sacrificiu.

De atunci, în nenumărate rânduri, pompierii militari au demonstrat că sunt mereu la datorie, gata să-şi salveze semenii aflaţi la nevoie şi să-şi apere ţara cu arma în mână. Misiunile pompierilor s-au extins şi cuprind acum un domeniu vast, ce se întinde de la apărarea vieţii cetăţenilor, a bunurilor acestora și a mediului înconjurător, până la înlăturarea efectelor inundaţiilor, a accidentelor şi a altor tipuri de calamităţi.

I.S.U. Maramureş a marcat Ziua Pompierilor din România cu o serie de activități premergătoare zilei de 13 septembrie, printre care participarea la competiţia naţională de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, concursuri sportive, precum și o acțiune de donare de sânge la care au participat cadrele unității.

Șirul activităților organizate cu ocazia Zilei Pompierilor din România va continua sâmbătă, 13.09.2014. Astfel, în Piața Millenium din municipiul Baia Mare se va desfășura o expoziție de tehnică de luptă și echipament, începând cu ora 09.00.

Tot sâmbătă, de la ora 10.00, la Teatrul Municipal din Baia Mare va avea loc o şedinţă festivă dedicată împlinirii a 166 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, ai instituţiilor de ordine publică şi siguranţă naţională, parlamentari, magistraţi, cadre în activitate, rezervă şi retragere din  M.A.I., M.Ap.N., veterani de război şi alte oficialităţi.

Ziua de sâmbătă, 13 septembrie va fi, de asemenea, o Zi a Porților Deschise” în toate subunitățile I.S.U., activitate la care sunt invitați să participe toți maramureșenii.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.