Ziua Unirii Principatelor Române – zi liberă

unireaAstăzi, 23 aprilie 2014, Comisia pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială din Senatul României a votat pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, ca zi de sărbătoare naţională. Această decizie a fost luată în urma unei iniţiative legislative semnată de mai mulţi parlamentari printre care şi senatorul Liviu Marian Pop.

Recunoaşterea ca sărbătoare naţională este un gest simbolic care conferă acestei zile statutul bine meritat, deoarece există un adevăr istoric de netăgăduit: România s-a născut la Iaşi!

Voinţa şi curajul ieşenilor de a realiza Unirea Moldovei cu Ţara Românească trebuie recunoscute de întreaga naţiune română drept un exemplu de solidaritate şi sacrificiu, de afirmare a conştiinţei naţionale. Unirea de la 24 ianuarie 1859 a dovedit întregii lumi că împreună suntem mai puternici, că împreună suntem un popor demn şi respectat.

Sacrificându-şi capitala, moldovenii au dat românilor o ţară. Au adus bucurie şi speranţă în inimile românilor din Transilvania, Basarabia şi Bucovina aflaţi încă la acea vreme sub stăpânire străină.

Inițiativa legislativă va fi inclusă pe ordinea de zi a Senatului pentru a fi votată, iar după va ajunge la Camera Deputaților care este Camera decizională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.