Zonele verzi de pe Bd. Unirii sunt în curs de reabilitare şi vor fi finalizate până duminică


„Venim cu gazon, trandafiri şi cu platani care vor fi plantaţi pe ambele sensuri” – Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

În aceste zile, pe Bd. Unirii din Baia Mare au loc lucrări şi amenajări de amploare, fiind în curs de reabilitare zonele verzi. Lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul săptămânii. Copacii bătrâni existenţi pe cele două sensuri ale carosabilului au fost eliminaţi, urmând ca locul lor să fie luat de platani, dar se va pune peste tot şi gazon, respectiv trandafiri, astfel încât întreaga zonă să aibă un aspect unitar. Aceste lucrări au loc pe porţiunea de la marginea Parcului Mara şi în zona Sălii Polivalente “Lascăr Până”. Primarul Cătălin Cherecheş îşi doreşte ca lucrările să fie finalizate până la sfârşitul acestei săptămâni, iar rezultatul final să fie unul pe placul cetăţenilor.


Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
“Am aşteptat să treacă Sărbătoarea Castanelor şi Toamna Băimăreană pentru a veni cu amenajări complete ale spaţiilor verzi pe bd. Unirii. Ştiu că pentru unii este de neînţeles de ce am scos nişte copaci. I-am scos pentru că vrem să plantăm alţi copaci, de calitate, de valoare şi pentru că vrem să avem un aranjament al zonelor verzi unitar pe Bd. Unirii.

Este unul dintre cele mai importante artere ale municipiul Baia Mare, a fost reabilitat la începutul mandatului meu şi cred că şi zonele verzi trebuie să fie frumoase şi aici, dar şi în alte zone ale oraşului. Venim cu gazon, cu trandafiri, cu platani, care vor fi plantaţi pe ambele sensuri şi cred că, în acest fel, tot ceea ce înseamnă amestec, ba tei, ba meri sălbatici şi alte tipuri de copaci trebuie să dispară.

Să vedem acest bulevard aşa cum le vedem pe cele din oraşele civilizate ale Europei. Cred că la sfârşitul acestei săptămâni, duminică dimineaţa, vom putea să avem acest bulevard, din perspectiva zonelor verzi, absolut impecabil, la un nivel cum nu au mai văzut băimărenii până acum”.
Tot în cadrul acestei acţiuni sunt scoase rădăcinile rămase în pământ de-a lungul anilor, de la copaci rupţi sau tăiaţi în trecut, iar în paralel se nivelează pământul, astfel încât să fie pregătit pentru amplasarea gazonului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.