Controalele au inceput ! Ai geamuri de TERMOPAN , esti OBLIGAT sa platesti…

Tragedia de la Colectiv inca aduce schimbari majore in Romania.Conform unui ordin al ANRE, proprietarii de apartamente care au doar un aragaz acasa, dar si-au pus geamuri termopan, sunt obligati sa-si monteze senzori de gaze.

Sute de mii de romani sunt obligati sa monteze detectoare de gaze, chiar daca locuintele lor sunt inca racordare la sistemele centralizate de distributie a energiei termice, iar oamenii au doar un aragaz acasa.

Obligatia apare daca fereastra camerei in care este instalat aragazul are geam termopan. In cazul in care oamenii refuza sa le monteze, vor ramane fara gaze. Mai mult, ar putea ramane fara gaze chiar si cei care le instaleaza, dar ai caror vecini de bloc refuza sa faca acest lucru, pentru simplul motiva ca sistarea alimentarii se face pentru tot imobilul, in lipsa contoarelor individuale de gaze.

Cat costa si cum risti sa ramai fara gaze:

Preturile pentru montarea unui detector de gaze si a electroventilului variaza de la o firma la alta. Daca se monteaza pentru mai multe locuinte, preturile ajung sa scada si la 300 de lei.

Atentie insa, nu este singurul cost. Detectoarele au durata de viata limitata (de regula cinci-sapte ani) si trebuie inlocuite cu altele noi, dupa aceasta perioada. Obligatia este trecuta in noul ordin al ANRE, la publicat la finalul anului trecut, la art. 8, punctul 5 din procedura:

Potrivit ultimelor date oficiale, in Romania sunt 1,27 milioane de apartamente racordate la sistemele de termoficare, dintre care aproape jumatate (563.000) in Bucuresti. Deci in aceste apartamente se foloseste gazul doar pentru aragaz, si este de asteptat ca majoritatea sa aiba deja tamplarie cu geam termopan in bucatarie. Ca atare, proprietarii vor fi obligati sa monteze aceste dispozitive, scrie a1.ro.

Iar asta este de natura sa creeze conflicte in blocurile in care oamenii sunt in aceasta situatie. Asta pentru ca, in cele mai multe cazuri, nu exista un contor de gaze individual pentru fiecare apartament. Iar in cazul in care un singur proprietar refuza sa instaleze detectorul, este posibil ca alimentarea cu gaze sa fie oprita pentru toata scara.

Sursa: frip.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.