1 Decembrie cu foc și apă în Maramureș. Incendii și inundații de Ziua Națională!

 

focUltimele 24 de ore au adus nu mai puțin de șapte situații de urgență pentru pompierii maramureșeni. Militarii au intervenit atât la incendii, cât și la evacuarea apei din subsoluri sau decolmatare de podețe în urma ploilor abundente. Pompierii Pichetului Târgu Lăpuș au intervenit ieri, 1 decembrie 2015, la două incendii. Primul incendiu a avut loc în localitatea Boiereni, în camera de zi a unei locuințe. Flăcările au distrus 3 geamuri de lemn, o ușă de lemn, mobilier divers, textile și aparate electrocasnice. De asemenea, proprietarul locuinței a suferit arsuri de gradul I pe brațe, însă a refuzat transportul la spital.

Al doilea incendiu a avut loc în localitatea Cupșeni la turla bisericii. În sprijinul militarilor din Târgu Lăpuș au venit și pompierii Detașamentului ”Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare cu autoscara, deoarece a fost necesară intervenția la înălțime.

Militarii Detașamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit ieri pentru evacuarea apei din subsolul unei locuințe de pe strada Mihai Eminescu din localitate  și pentru decolmatarea unui podeț de pe strada 8 Martie, tot din Baia Mare.

De asemenea, militarii băimăreni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în camera de zi a unei locuințe,  pe strada Electroliziei, în urma căruia au ars 50 de kg de deșeuri din hârtie. Spre seară, militarii băimăreni au mai intervenit la încă două incendii. Unul dintre incendii a avut loc la un coș de fum al unei case din Tăuții Măgherăuș și a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului, iar al doilea incendiu a izbucnit la podul unei case de pe strada Cireșilor din Baia Mare. Flăcările au distrus circa 40 de metri pătrați din tavanul de lemn al casei.

Ultima situație de urgență la care au intervenit pompierii maramureșeni a fost în localitatea Ulmeni, unde o șură a luat foc. La locul intervenției s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Fărcașa, care au lichidat incendiul împreună cu SVSU Fărcașa și SVSU Ulmeni. Focul a distrus circa 130 de metri pătrați din acoperișul de lemn al șurii și 800 de baloți de fân.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.