10.000 pachete cu țigări confiscate la graniţa cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări,10.000 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 117.000 lei.

Azi dimineață, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.20, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Piatra, județul Maramureș, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.

S-a acționat pentru reținerea acestora, efectuându-se somațiile legale prin voce, însă persoanele în cauză au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, întorcându-se în Ucraina.

În cel mai scurt timp, au fost înștiințate și autoritățile statului vecin despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, pe partea românească, au fost descoperite 12 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 10.000 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 117.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.