10 biciclişti au fost sancţionaţi ieri de poliţiştii rutieri

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au fost prezenţi ieri pe principalele artere de circulaţie din municipiu pentru prevenirea unor evenimente rutiere şi pentru sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

Din cele 33 de contravenţii constatate de poliţişti, 10 au fost săvârşite de biciclişti. Poliţiştii atrag atenţia participanţilor la trafic în calitate de biciclişti să fie mai atenţi la respectarea normelor rutiere, pentru a circula în siguranţă. Cele mai întâlnite abateri constatate în rândul bicicliştilor sunt: circulă pe contrasens, traversează trecerea de pietoni pedalând, nu semnalizează la schimbarea direcţiei de deplasare, nu au bicicletele dotate corespunzător sau participă la trafic sub influenţa băuturilor alcoolice.

Valoarea amenzilor aplicate ieri de poliţiştii este de aproximativ 9500 de lei. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru doi conducători auto.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.