12 elevi din Turcia au făcut practică la Spitalul Judeţean prin programul Erasmus+

Mansio1Miercuri, 11 februarie 2014, la Spitalul Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare s-a marcat finalizarea unui nou proiectul de parteneriat, încheiat între Asociaţia Mansio, Firiza, prin preşedintele Adrian Hochia şi Spitalul Judeţean, reprezentat de managerul Sorina Pintea.

„Sunt 12 elevi din Turcia, însoţiţi de doi profesori, care au venit în Maramureş în data de 2 februarie şi vor rămâne până în 16 februarie 2015. Este un schimb de experienţă benefic pentru toate părţile implicate în proiect şi ne bucurăm că Spitalul Judeţean, ca de fiecare dată, s-a dovedit a fi un partener serios şi deschis spre nou. Tinerii sunt cazaţi la Asociaţia Mansio, iar programul lor în Maramureş include şi vizite la Liceul Sanitar, la Liceul de Arte din Baia Mare, turul judeţului şi alte activităţi. În Spitalul Judeţean „Dr. Constantin Opriş” s-a făcut practică pe trei secţii, iar adolescenţii s-au declarat încântaţi de tot ce au învăţat. Mulţumim managerului Sorina Pintea pentru implicare şi deschidere, precum şi pentru diplomele pe care le-a oferit fiecărui participant la acest program”, a subliniat preşedintele Asociaţiei Mansio, Adrian Hochia.

Mansio2 Sorina Pintea : ”Fiecare vizită a practicanţilor reprezintă o experienţă şi pentru noi”                  

Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” a declarat că aceste parteneriate au început cu patru ani în urmă, iar în luna aprilie a anului în curs sunt aşteptate două noi grupuri de tineri. „Cei 12 elevi, împărţiţi în grupuri de câte patru persoane, au făcut practică pe secţia de Chirurgie, Radiologie Imagistică şi la Unitatea de Primire Urgenţă a Spitalului Judeţean, acestea fiind locurile pe care au dorit să le viziteze. Este o experienţă şi pentru ei, şi pentru noi, fiindcă ne spun ce le-a plăcut şi ce cred ei că ar trebui îmbunătăţit în sistemul medical. Suntem încântaţi ori de câte ori îi avem în mijlocul nostru şi îi aşteptăm cu drag, să revină”, a concluzionat ec. Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.Mansio

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.