1,2 MILIARDE DE LEI PENTRU MARAMUREȘ, PRIN PROGRAMUL NAȚIONAL DE INVESTIȚII “ANGHEL SALIGNY”, SUSȚINUT DE PNL

Județul Maramureș are peste 100 de proiecte aprobate în Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, având o valoare totală de 1.253.058.471,09 lei.

Din această sumă, 716 milioane lei sunt pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor și podurilor, 537 milioane lei sunt prevăzuți pentru proiectele de extindere a rețelelor de apă și canalizare, iar repartizarea banilor pentru proiectele de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale va fi realizată într-o alocare viitoare.

Acest program, susținut și realizat de Partidul Național Liberal în septembrie 2021, are ca obiectiv principal modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, în infrastructura de rețele edilitare: apă și canalizare, precum și pentru extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a susținut încă de la început acest program prin care Guvernul României asigură implementarea proiectelor pentru serviciile de bază în localitățile din România. “Așa cum am promis, fiecare administrație locală va primi banii necesari pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a comunităților.

Am susținut Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” încă de la început pentru că este un plan foarte bun prin care administrațiile locale pot primi banii necesari atât pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere, cât și pentru dezvoltarea rețelelor de apă, canalizare și de gaze.

Mulțumesc Guvernului și premierului Nicolae Ciucă pentru sprijinul pe care îl oferă județului nostru.

Mulțumesc parlamentarilor PNL Maramureș pentru susținerea programului!”, a declarat Ionel Bogdan.

În ceea ce privește proiectele Consiliului Județean Maramureș pentru dezvoltarea județului, administrației județene i-a fost alocată suma de 140 de milioane lei pentru realizarea a trei obiective de investiții, și anume: Reabilitare DJ108A Gârdani – limită județul Sălaj, Reabilitare DJ108E Mireșu Mare – Lucăcești – Dăneștii Chioarului – Pribilești – Mogoșești – Hideaga (DJ193), Reabilitare DJ182B Baia Mare – Coaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.