12 operatori economici, verificați de polițiștii maramureșeni. Ce activitate desfășoară aceștia?

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au derulat activități specifice de verificare pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, a ilegalităților din domeniul turismului, a drepturilor de autor și de proprietate intelectuală, precum și  pentru combaterea infracționalității comise în domeniul traficului și comerțului cu țigarete și produse din tutun.

Activitățile derulate de polițiști au constat în verificarea a 12 operatori economici din domeniul alimentației publice în unități de tipul hoteluri, moteluri, pensiuni, restaurante și baruri, pe raza municipiilor Sighetu Marmației și Baia Mare, precum și comunele arondate.

 

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 252 din 2003 privind registrul unic de control și ale O.U.G. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor a fost de 12.000 de lei.

 

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice vor continua activitățile specifice pentru diminuarea criminalității economice în raza de competență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.