14800 pachete de ţigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii maramureşeni

În perioada 12-14 octombrie a.c., în cadrul unor acţiuni desfăşurate pentru prevenirea contrabandei cu ţigări, poliţiştii maramureşeni au ridicat, în vederea confiscării, 296.000 ţigarete de contrabandă, transportate ilegal.

În seara zilei de sâmbătă, 13 octombrie, patrula de siguranţă publică, formată din lucrători ai Poliţiei Dragomireşti şi ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Bogdan Vodă, a efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care circula pe DJ186 între Strâmtura şi Rozavlea. Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalul de oprire şi şi-a continuat deplasarea pe un drum accidentat unde, după aproximativ 5km, a abandonat autoturismul adus în stare de nefuncţionare şi a fugit.

La faţa locului poliţiştii au găsit indicii despre faptul că în autoturism s-ar găsi o cantitate mare de ţigări. Cauza a fost preluată de specialiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care, duminică dimineaţa, au efectuat percheziţia autoturismului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti.

În autoturism au fost găsite 14.410 pachete de ţigări provenite din contrabandă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Autoturismul folosit la săvârşirea infracţiunii a fost indisponibilizat. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea participanţilor la activitatea infracţională şi tragerea acestora la răspundere penală.

Alte 390 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost descoperite în acest week-end de poliţişti asupra altor trei persoane.

Pe strada Alexandru Ivasiuc din municipiul Sighetu Marmaţiei poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care depăşise viteza legală în localitate şi au descoperit că şoferul transporta 270 pachete cu ţigări de contrabandă.

Pe strada Aleea Neptun din municipiul Baia Mare, patrula de siguranţă publică din cadrul grupei canine a „mirosit” un bărbat care avea asupra sa 100 de pachete de ţigări netimbrate în România.

Şi în trenul de călători, care circula ieri pe ruta Petrova – Vişeu de Jos, lucrătorii Poliţiei Transporturi Maramureş au identificat un alt tânăr care transporta ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.