15.000 pachete de ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

tigariÎn acest sfârșit de săptămână, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în urma acțiunilor desfășurate in zona de competentă, aproximativ 15.000 pachete de țigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

În data de 3 iulie 2015, la PTF Siret – jud. Suceava s-a prezentat pentru a intra în tară cetățeanul bulgar Zordan Z.,  în vârstă de 39 ani, șofer al unui autocar.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, în spatele scaunului şoferului, într-un spaţiu special amenajat, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 3.770 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Cetățeanul bulgar a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 4.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Si poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina –  I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au declanşat, in data de 03.07.2015, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de responsabilitate.

Astfel, la aproximativ 300 m de frontiera de stat, in apropierea localităţii Straja, au fost observate mai multe persoane care transportau colete voluminoase  spre interiorul ţării.

Drept urmare, lucrătorii noştri au efectuat somaţiile legale prin voce, care au fost ignorate de către persoanele în cauză. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase  două  focuri  de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă  bărbaţii nu s-au oprit. Aceştia au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi împădurit au fugit spre localitatea Straja.

Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În zona respectivă au fost descoperite 7 colete ce conţineau 11.000 pachete ţigări, de diferite  mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări,  în valoare de 110.000  lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.