17.840 pachete ţigări confiscate în urma unor acţiuni ale poliţiştilor de frontieră

tigari 2 23.04Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării aproximativ 18.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. 

În dimineaţa zilei de 23 aprilie a.c. la nivelul S.P.F Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în baza unor date conform cărora la locuinţa unui cetăţean român de pe raza localităţii Petrova este depozitată o cantitate de ţigări, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei.

Astfel, în jurul orei 9.00, un echipaj al poliţiei de frontieră s-a deplasat la imobilul respectiv, unde a fost identificat proprietarul acestuia Gheorghe R., în vârstă de 48 ani.

Cu acordul acestuia, lucrătorii noştri au efectuat un control în curtea imobilului, ocazie cu care, în podul unei anexe, au fost descoperite 22 de colete cu ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări a fost transportată la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.840 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 105.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, în jurul orei 23.30, un echipaj de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a descoperit, într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Rona de Sus, 12 colete care conţineau cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 53.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.