17 persoane au trecut ilegal frontiera în Maramureș. Unde au fost identificați de polițiști?

Acțiuni desfășurate în sistem integrat de către structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne
➡️În data de 4 iulie a.c., în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 1110 persoane și 209 autovehicule. Din cele 1110 persoane, 880 sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
‼️În data de 3 iulie a.c., polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat 17 persoane care au trecut ilegal frontiera ”verde” în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului și a Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de Sub Munte. Acestea au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
➡️Pompierii maramureșeni au transportat 28 persoane cu autospecialele din dotare, însoțite de jandarmi, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡️Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării.
➡️Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.500 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡️Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 12%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.