17 proiecte de hotărâre adoptate de plenul Consiliului Județean în ședință extraordinară

Vineri, 21 aprilie 2017, 29 de aleși județeni din totalul de 35 au fost prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, pentru a dezbate în plen și apoi pentru a acorda votul final celor 17 proiecte de hotărâre aflate pe borderoul de ședință.

S-a adoptat, astfel, un Protocol de colaborare între Ministerul Turismului și Județul Maramureș, precum și programul evenimentului ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, ediția a III-a, care va avea loc în perioada 18 – 23 mai 2017.

Consilierii județeni au aprobat contribuția Consiliului Județean la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară, dar și repartizarea pe destinații  sumei de 1.500 mii lei, aprobată din bugetul propriu al județului Maramureș pe anul 2017 în domeniul cultură. S-a aprobat, totodată, Programul cultural prioritar al Consiliului Județean pe anul în curs, care cuprinde participarea instituției județene la 20 de evenimente ale comunităților maramureșene.

În cadrul ședinței a fost votat și proiectul de modificare și completare a Hotărârii Consiliului județean Maramureș nr 58/2007 privind declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes județean ”Reabilitare Drumul Nordului – Maramureș, etapa I”, pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale: Oarța de Jos, Băsești, Remetea Chioarului, Coaș, Copalnic Mănăștur și Șișești.

Nouă proiecte aprobate de aleșii județeni au făcut referire la declararea ca bun de interes public județean și solicitarea trecerii unui imobil, teren din domeniul public al unei comune în domeniul public al județul Maramureș. Astfel de situații s-au regăsit în comunele Ariniș, Sălsig, Gârdani, Fărcașa, Ardusat, Remetea Chioarului, Coaș, Copalnic Mănăștur, Șișești.

Toate proiectele propuse spre aprobare plenului Consiliului Județean au fost validate.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.