175 de oameni infectați și șapte morți COVID. Ireal ce s-a întâmplat la o nuntă

175 de oameni infectați și șapte morți COVID. Ireal ce s-a întâmplat la o nuntă

Doar 65 de persoane au participat la o nuntă dintr-un orășel al statului Maine, pe coasta de est a SUA, la începutul lui august. Evenimentul a declanșat însă o serie de focare COVID care până acum s-au soldat cu 175 de cazuri de infecție și cu moartea a șapte oameni, scriu Washington Post și CNN. Niciuna dintre persoanele care au murit nu a participat la nuntă, ba chiar unele se aflau la sute de kilometri distanță de locul unde a avut loc evenimentul.

Nunta a avut loc pe 7 august, la Hanul Big Moose, din orășelul Millinocket, o localitate cu 4.500 de locuitori din statul Maine, scrie Washington Post. 65 de persoane au participat la eveniment, într-un restaurant din interiorul clădirii, cu 15 peste limita admisă de autorități. În hanul care a găzduit nunta se mai aflau însă alți 40 de oaspeți, iar o parte dintre ei stăteau la bar, tot în interior, potrivit unui inspector trimis de autorități să investigheze cazul, relatează presa locală din Maine. Patronii Big Moose Inn s-au apărat spunând că au interpretat greșit regulile impuse de autorități.

Interesant este că oaspeților li s-a luat totuși temperatura la intrarea în clădire, iar invitații sosiți din alte state au adus chiar dovezi ale unor teste negative, potrivit reprezentanților hanului. În plus, angajații ar fi purtat tot timpul măști. Aflați la un eveniment unde se servea masa, invitații nu au folosit însă astfel de mijloace de protecție. Și nici nu au avut cum să respecte distanțarea socială. Focare în creștere La ora actuală, numărul de cazuri de infecție conectate cu nunta a ajuns la 175, printre oaspeți, dar și printre persoanele de contact secundare și terțiare, scrie CNN.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.