18 cetăţeni străini, ascunși în automarfare, depistați de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni au depistat 18 de cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare încărcate cu diverse mărfuri.

În data de 15.01.2021, în jurul orei 10.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, hrană pentru câini pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, 2 cetățeni din Pakistan şi 4 cetăţeni din Afganistan, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România.

În aceeaşi zi, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un alt cetăţean bulgar, în vârstă de 62 de  ani, conducând un ansamblu rutier în înmatriculat Bulgaria. Acesta transporta băuturi alcoolice  pe ruta Grecia-Germania.

În urma analizei de risc specifice, colegii noștri au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, toţi cetățeni din Afganistan, trei minori, cu vârste de 15 şi 16 ani, şi trei  adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani,  solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cei doisprezece cetățeni străini, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 15.01.2021, în jurul orei 12.30 , la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta ţevi metalice pe ruta Bulgaria-Polonia.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul compartimentului marfă, şase cetăţeni din Afganistan, un adult  în vârstă de 23 de ani  și cinci minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17ani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.