Meteo – Cum va fi vremea în Maramureş?

Vremea a fost închisă şi uşor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Pe arii extinse, în cursul serii şi al nopţii, au căzut precipitaţii slabe mixte. În zona montană înaltă a nins slab. Cantitatea maximă de apă înregistrată a fost de 2,6 l/mp, în Baia Mare. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă de până la 68 km/h, la staţia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 2 grade la Ocna Şugatag şi 4 grade la Baia Mare. În zona montană înaltă s-a semnalat ceaţa. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat şi umed. Cel mai rece a fost noaptea trecută şi în această dimineaţă la Târgu Lăpuş, Ocna Şugatg şi Cavnic 0 grade.

Stratul de zăpadă măsoara până la 5 cm, la staţia meteo Iezer. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 20 de utilaje şi au împrăştiat 156 tone de material antiderapant pe DN18, DN18B, DN19 şi DN1C.

Cerul este acoperit. Plouă în partea de sud-vest a judeţului. Ninge pe DN18 şi DN17C, zona Borşa şi Vişeu de Sus. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări trecatoare pe crestele montane de până la 50 km/h. Vremea va fi astăzi mai caldă în Maramureş decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar la începutul intervalului vor fi condiţii de polei. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări îndeosebi la munte, iar pe crestele înalte rafalele vor depăşi 70-80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 7 grade, iar cele minime între 3 şi 6 grade. Izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.