De ce nu este bine să spali rufele vinerea! Iată motivul pe care sigur nu-l știai

Lidia Fecioru a explicat de ce nu e bine să se spele rufe în ziua de vineri.

O tradiției populară spune că nu e bine ca gospodinele să spele rufele vinerea.

Bio-energo-terapeutul Lidia Fecioru a explicat care este motivul și a povestit din experiențele trăite în familia sa.

„Orice zi are vibrația ei și informația ei. Ziua de Vineri ține de Parascheva și de Sfanta Vineri. Povestea mama noastră când eram noi foarte mici și își construise casa. A lucrat și sâmbăta și duminică, nu ținea sarbatorile, avea patru fete.

A spus ca a visat-o pe Sfânta Vineri care era plină de vopsea, de var și a întrebat-o de ce era așa.

Sfânta Vineri i-a zis că lumea nu o sărbătorește. Vinerea nu se spală în tradiția noastră româneasca. Vinerea e un fel de sărbătoare, de pregătire de weekend”, a explicat Lidia Fecioru în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Spălatul hainelor la temperaturi scăzute îmbolnăvește- o spun chiar specialiștii. Conform celui mai recent studiu, spălarea hainelor la temperaturi mai mici de 40 de grade Celsius este eficientă doar pentru scoaterea petelor, nu și la eliminarea germenilor.

Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, o încărcătură de haine pentru o spălare automată conține aproximativ 100 de milioane de bacterii E.coli. Hainele mai pot fi contaminate cu stafilococi aurii, asociați cu infecții ale epidermei, ale tractului urinar, dar și cu pneumonia.

Cele mai expuse persoane la infectarea cu bacterii și virusuri provenite de pe haine sunt copiii, bătrânii, cei cu imunitatea slăbită sau bolnavii care au fost recent externați din spital. Staful specialiștilor este să spălați hainele la temperaturi de peste 60 de grade pentru a nu vă îmbolnăvi.

E greu de crezut, dar blugii nu se spală niciodată, iar asta nu o spunem noi, ci specialiștii. De-a lungul timpului, mai multe vedete au mărturisit că nu-și spală niciodată jeanșii, dar acest lucru a fost privit cu suspiciune de fani. Printre aceștia se numără și un celebru designer, care a mărturisit că nu și-a spălat niciodată blugii pentru că aceștia se deteriorează și înainte să ridici din sprâncene, află că are mare dreptate, deși poate părea ciudat.

Spălarea hainelor pare un proces simplu, dar majoritatea dintre noi facem câteva greșeliu care, în timp, duc la deteriorarea hainelor, dar și a mașinii de spălat.

Dar iată care este motivul pentru care un director general al unei mari companii producătoare de jeanși a declarat că nu ar trebui să ne spălam blugii niciodată.

Acesta susține că jeanșii se scurtează și se decolorează, cu atât mai mult dacă sunt elastici. Acesta spune, de asemenea, că cei care își iubesc perechile de blugi, nu ar trebui să le supună niciodată la un astfel de tratament dur, cu apă și detergent. Cu toate acestea, el mărturisește că blugii pot fi curățați o dată la câteva luni, pentru a îndepărta mirosurile neplăcute. De asemenea, etichetele unor blugi de la o firmă cunoscută, îndeamnă clienții să spele blugii foarte rar, iar atunci când o fac, să folosească doar apă rece.

Procesul de curățare este unul special. Cei care vor să-și curețe blugii, sunt sfătuiți să îi sigileze într-o pungă și să-i bage la congelator, pentru 24 de ore, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. În ceea ce privește petele, se recomandă să utilizăm un burete sau o periuță de dinți pentru a curăța locul respectiv.

Tu cât de des și, mai ales, cum îți speli blugii?

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.