Fenomen meteo rar vine spre Romania – Nu s-a mai intamplat in tara noastra din 1881! In Europa a produs deja peste 60 de morti

Incepanad de marti un front atmosferic neobisnuit de puternic incarcat electrostatic, care genereaza multiple fulgere cu descarcare la sol, va ajunge in Romania. Acelasi front care a produs peste 60 de morti in Europa in ultimele zile.

In ultimele zile au fost anuntate numeroase cazuri tragice legate de traznete in Europa. Au lovit un intreg stadion in timpul unui eci de fotbal, a lovit parcuri pline de oameni, autostrazi si bulevarde aglomerate din orase.

Acest front atmosferic se indreapta vertiginos spre Romania si va ajunge marti. Trebuie sa fiti mai precauti in aceste zile!

Daca vedeti pe cer o acumulare rapida de nori (nu e neaparat sa ploua), incercati sa vă indreptati rapid spre casa. Daca deja apar tunete si fulgere, mersul pe strada devine un risc si e bine sa va adapostiti urgent: intr-un magazin, parcare subteran, la metrou, oriunde gasiti un adapost intr-o cladire sau un vehicul, nu sub un copac, sau in parc sau in spatii deschise. Daca sunteti la un eveniment in aer liber (concert, meci, etc), pleacati de acolo! Daca sunteti la serivciu si furtuna a inceput, mai ramaneti acolo cateva ore pana cand vedeti ca cerul se degaja de nori.

Din pacate cu totii avem cel putin un mobil la noi care ne transforma in tinte in orice secunda.

Sursa: kfetele.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.