Omul este conştient atunci când moare. Specialiştii spun ce se întâmplă în ultimele clipe de viaţă

Oamenii preferă adesea să fie lăsați singuri atunci când mor, afirmă un academician. Potrivit lui Glenys Caswell, un cercetător senior de la Universitatea din Nottingham, oamenii au un anumit grad de control în ultimele clipe de viață. Unii așteaptă să „vină momentul” până când cei dragi nu sunt în jur.

Studii anterioare de la Universitatea Langone School of Medicine, lansate în luna octombrie a anului trecut, sugerează ca oamenii sunt conștienți atunci când mor. Conștiința lor continuă să funcționeze chiar și după ce corpul lor a încetat să arate semne de viață.

Un articol scris de academicianul Glenys Caswell prezintă motivul pentru care unii oameni preferă și aleg să moară singuri.

„Este într-adevăr așa de rău să fii singur când mori?

Se pare atât de evident că nimeni nu ar trebui să moară singuri.

Uneori mor într-un mod care sugerează că preferă să fie singuri, pe măsură ce rezistă până la sfârșitul vieții. Deci este într-adevăr așa de rău să fii singur când mori?

Atunci când o persoană moare într-un spital sau într-o casă de îngrijire, este normal ca asistentele să aibă grijă să-i cheme familia.

Mulți oameni vor avea experiența de a încerca să țină vigilență alături de un membru al familiei.

Uneori, ruda va muri atunci când familia lor a plecat să dea un telefon sau să ia o ceașcă de ceai. În urma sa rămâne familia nefericită și vinovată pentru că nu a fost acolo când a murit.

Există literatură de cercetare, din multe țări, dedicate încercării de a decide ce face o moarte bună.

Continuarea articolului pe teotrandafir.com.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.