Prin ce a trecut sătmăreanul care a donat o parte din ficat unei necunoscute, fără a-i cere nimic în schimb. Cu ce s-a ales după operaţie

Romeo Kulcsar, tânărul care a oferit în luna ianuarie o lecţie de iubire faţă de semeni, donând o parte din ficatul său unei necunoscute, s-a ales cu o cicatrice uriaşă în urma operaţiei. Cicatricea uriaşă îi va aminti tot restul vieţii de gestul său de mare omenie. Până să se vindece însă, imaginea de sub pansamente e pur şi simplu halucinantă. Nimeni nu se aştepta să arate aşa cusut.

 „Eu atunci mă întorsesem acasă de la muncă din străinătate şi am auzit de Anett că are nevoie de un transplant de ficat ca să poată să aibă o şansă la viaţă, starea ei fiind gravă şi netratabilă. Nu am stat pe gânduri şi m-am oferit să îi donez eu, deşi, în momentul acela, nici nu am ştiut dacă sunt compatibil”, declara Romeo Kulcsar.

După investigaţii medicale a reieşit că cei doi sunt compatibili, astfel că operaţia a avut loc la începutul anului, fiind una de succes. Tot gestul său i-a adus două lucruri de care va fi legat toată viaţa. Prima este Anett, de care este legat pe viaţă prin bucăţica de corp pe care i-a donat-o, iar cel de-al doilea este cicatricea.

Aceasta este una uriaşă, măsurând peste 15 centimetri, pe tot abdomenul tânărului. El nu regretă, însă, semnul cu care s-a ales pentru tot restul vieţii, acesta fiind modul prin care îşi va aminti mereu de fapta bună pe care a făcut-o.

Acum Romeo este propus pentru a primi titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Tăşnad, din judeţul Satu Mare, acolo unde se află, fiindu-i imposibil să se întoarcă la muncă în străinătate deocamdată, pentru că i s-a prescris o perioadă de odihnă şi recuperare de minimum şase luni.

Sursa: cancan.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.