Ultima FIŢĂ: ce şi-a cumpărat o fată de MILIONAR din România

Romexpo vinde un teren din cea mai fierbinte zonă din Bucureşti unei firme înfiinţată în urmă cu cinci luni, la care acţionar este Francisca Niculae, despre care presa a relatat că este fiica milionarului Alin Niculae, fondatorul Oscar Downstream.

Acţionarii Romexpo se vor întâlni pe 18 ianuarie 2018 pentru a aproba vânzarea unui teren de 14.548 de mp din strada Soveja nr. 120, la preţul de 4,7 milioane de euro plus TVA, arată datele publice.

Cumpărătorul este firma Akcent Construction Projects, înfiinţată în luna iulie a acestui an şi la care acţionar este o tânără de 23 de ani, Francisca Niculae, despre care presa a relatat că este fiica milionarului Alin Niculae, cel care deţine Oscar Downstream, dar şi un offshore din Cipru.

Francisca Niculae nu este la prima afacere imobiliară. Tânăra este asociat şi în firma Exigent Development, care a construit mai multe locuinţe în sectorul 6 al Capitalei, şi care a cumpărat anul trecut o parte din terenul fostei fabrici de pâine Lujerul.

Terenul fabricii Lujerul, de 3,5 hectare, a fost preluat nu doar de Exigent Development, ci şi de firma Oscar Downstream. Oscar Downstream a mai investit în imobiliare şi este beneficiarul proiectului 21 Residence Politehnica, care se află în imediata apropiere a terenului fabricii de pâine. Dezvoltarea 21 Residence a fost asigurată de Petre Niculae, care a construit mai multe proiecte de apartamente în sector, precum 19th Residence şi 20th Residence.

Cea mai fierbinte zonă a Capitalei

Terenul pe care Romexpo vrea să-l vândă se află în apropierea Bulevardului Expoziţiei, acolo unde anul acesta au fost parafate cele mai multe tranzacţii cu terenuri şi unde mari dezvoltatori au început deja lucările de construcţie la proiecte de biorouri, dar şi de apartamente.

Globe Trade Center (GTC), Portland Trust, Impact, Atenor sunt doar câţiva dintre dezvoltatorii care au plătit zeci de milioane de euro pentru a construi clădiri de birouri şi locuinţe. Spre exemplu, pe terenul fostei Companii Industriale Griviţa, trei dezvoltatori investesc aproape 250 de milioane de euro în noi proeicte imobiliare. 

În plus, omul de afaceri Iulian Dascălu, unul dintre cei mai mari proprietari de malluri din ţară, a făcut anul acesta pasul spre Capitală. Dascălu a achiziţionat câteva clădiri expoziţionale din cadrul Romexpo, iar acordul semnat cu acţionarul Romexpo, Camera de Comerţ şi Industrie a României, acestea vor fi demolate. Dascălu va construi noi spaţii de expoziţie.

Cine este Alin Niculae 

Alin Niculae, 46 ani, deţine distribuitorul de produse petroliere Oscar Downstream, cu afaceri de peste 382 de milioane de euro în 2016. Niculae ocupă locul 18 în Top 300 cei mai bogaţi români realizat de revista Capital, cu o avere estimată la 220-230 de milioane de euro. 

 

Sursa: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.