230 de copii aflați în situații de risc vor fi beneficiari ai proiectului “Incluziunea socială a copiilor prin acces la educație”

proiect

230 de copii aflați în situații de risc, 130 de reprezentanți legali ai acestora și 120 de specialiști vor fi implicați în proiectul “Incluziunea socială a copiilor prin acces la educație”, proiect lansat în Baia Mare în 26 martie.

Proiectul finanțat prin granturi norvegiene a fost semnat încă din luna ianuarie, cu FDRS, iar titulatura oficială este ”Sinergii pentru viitor. Copii și tineri aflați în situație de risc”.  Promotorul proiectului este Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS), deoarece implică cofinanțare locală, de 10%. Partenerul 1 este Școala ”Nicolae Bălcescu”, partenerul 2 – Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, iar partenerul 3 – Fundația Hope and Homes for Childrens (HHC) România.

”Este un proiect care se bazează pe promovarea copiilor aflați în situații de risc social, care vor avea acces la servicii, la educație, la o masă caldă. La Școala ”Nicolae Bălcescu” vom amenaja centrul de educație  ”Șanse egale”, unde 65 de copii de ciclu preșcolar, primar și gimnazial vor beneficia de activități de remediere școlară, de rechizite, de hrană caldă pentru o perioadă de 12 luni. Proiectul va demara efectiv în 1 mai 2015 și are o perioadă de desfășurare  de 12 luni, inclusiv în perioada verii. La nivelul comunității din Ferneziu va exista un facilitator care va face legătura dintre  comunitate și unitatea școlară , doi educatori și doi instructori educativi. Totul a pornit de la ideea de a preveni abandonul școlar, care apare uneori de la clasa a II-a și apoi este tot mai evident din clasa a V-a.proiect2

Speranța noastră este că acești copii vor avea o motivație de a veni la școală, iar părinții lor vor înțelege, prin consiliere, nevoia de a oferi odraslelor lor șansa la educație. Școala Generală ”Nicolae Bălcescu” a mai fost beneficiar în două proiecte europene pe componenta educației incluzive, însă partener suntem pentru prima dată . Reprezentantul unității de învățământ a dorit să sublinieze parteneriatul  și sprijinul permanent care i-a fost oferit de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș în realizarea acestui demers ”, a declarat directorul unității școlare, Silvia Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.