CORUL „SEINELUL”, ANIVERSARE 25 DE ANI

„Aniversarea este ecoul timpului”, spunea un om înțelept mai demult. Comunitatea din Seini a sărbătorit împreună la casa de cultură 25 de ani de frumoasă activitate a corului „Seinelul”, aparținând LTA „Alexiu Berinde” Seini.

Corul „Seinelul” este fondat, coordonat și dirijat de prof. Mircea-Ovidiu Patovan. Evenimentul cultural a fost un moment festiv și minunat în care s-a  putut arăta admirația, prețuirea și mulțumirea pentru performanțele obținute de-a lungul anilor pe scenele locale, județene, regionale, naționale și de dincolo de granițe. A fost un adevărat regal de muzică corală.

Corul sărbătorit a interpretat mai multe cântece, colaje, prelucrări folclorice, cu momente solistice susținute de: Ester Cornelia Banc, Luca Domșa, Dora Maria Debreczeni, Andrei Matei Cosma, prezentând și un moment „Seinelul- Remember”, format din foști membri, dar și o apariție spectaculoasă, „Seinelul-Reunit”, unde am aplaudat cele câteva generații, cântând împreună pe scenă. Invitații de marcă la concertul extraordinar aniversar au fost:
– CORUL DE COPII ,,FIII SATULUI ARMONICA” -PAROHIA ORTODOXĂ VIILE APEI-RACSA VII, dirijat de doamna înv. Felicia Cheregi, care ne-au încântat cu un moment elogiu al tradiției și portului popular pregătit de doamna inv. Cristina Tânțaș.
– CORUL DE COPII ,,STRUGURELUL JR”, AL SCOLII GIMNAZIALE CICARLAU, director prof. Marcela Rablău, dirijor prof. Mircea Patovan;
– CORUL PAROHIEI ORTODOXE „SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIL”, SEINI I., Dirijor, prof. Alina Ureche.
– CORUL PAROHIEI ORTODOXE „SF.APOSTOLI PETRU SI PAVEL” și ANSAMBLUL FOLCLORIC ,,STRUGURELUL” CICÂRLĂU. (Dirijor și conducerea muzicală, Adrian Petruș, coregrafia Marius Coste). A dirijat prof. Mircea Patovan.
-CORALA PREOTEASCA ,,ARHANGHELII”- EPISCOPIA ORTODOXĂ A MARAMUREȘULUI ȘI SĂTMARULUI, dirijor; pr. prof. dr. Petrică Aurelian Covaciu;
– „TENORII DIN SEINI”- grup vocal condus de prof. Mircea Patovan, alcătuit din Lucian Bumb, Nicu Comiati și Ionuț Lazăr, la care au contribuit și muzicieni de la „Trubadurii Band”.

„Am aplaudat cu mare încântare și recunoștință aceste frumoase formații artistice și coruri, repertoriul impresionant, arătându-le recunoștința și bucuria pentru prezența la evenimentul nostru. Au fost momente pline de încărcătură emoțională, devotament, entuziasm și dăruire la copii coriști, atât la cei activi cât și la foști. Am încercat să fim la înălțimea galei, oferind la fiecare participant purtând în inimă „Seinelul” diplome personalizate.

Felicit fiecare suflet sensibil de artist care a performat de-a lungul istoriei „Seinelul”, pe fondatorul și cel care ține trează făclia corului, domnul prof. MIRCEA-OVIDIU PATOVAN. Vă mulțumesc, va iubesc și va apreciez!” a declarat doamna primar Tulbure Gabriela Florica.

Formațiile invitate au primit la rândul lor diplome, trofee și plachete. Corului „Seinelul”, domnului profesor Mircea Patovan am oferit o uriașă plachetă 3D, pe numărul 25 regăsindu-se fotografii cu evoluțiile din acești ani, și trofee de cristal.

La eveniment  a participat doamna primarTulbure Gabriela Florica, domnul director Dan Costantea, domnul viceprimar Octavian Bodea, domnul prefect Rudolf Stauder, doamna subprefect Crina Chilat, o mare iubitoare a Corului Seinelul , domnul inspector general ISJ MM, prof. Mihai-Cosmin Pop, însoțit de doamna inspector prof. Ioana Kadar, seineni adevărați și ei, domnul primar Sorin Lupșe de la Cicârlău, preoți ș.a. A prezentat domnul Andrei Stroia, (DJ Ansary).

A fost o seară de neuitat așa cum a meritat această frumoasă manifestare artistică aniversară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.