25 de proiecte importante, în valoare de aproximativ 915 milioane de euro, la nivelul județului Maramureș

liviuOamenii politici din Maramureș trebuie să facă front comun pentru a reuși să atragă fonduri importante pentru județ. Conducerea Consiliului Județean Maramureș a stabilit proiectele prioritare necesare pentru a fi implementate, astfel încât județul să se dezvolte. Printre acestea se numără consolidarea capacității instituționale pentru administrațiile publice din județ, reabilitarea rețelei de drumuri interjudețene care asigură legătura cu județele Satu Mare și Sălaj. Totodată, reabilitarea drumurilor interjudețene DJ 109F, DJ 186,  DJ 182B, DJ 187, DJ 182B.

Tot la capitolul priorități intră și modernizarea de investiții a tronsonului de cale ferată Baia Mare – Dej, crearea unui parc industrial la Recea, valorificarea patrimoniului cultural prin organizarea unor evenimente tradiționale autentice, promovarea muzeelor din județ, promovarea zonei turistice vest, reabilitarea clădirilor de ambulanță, crearea unor centre de zi pentru copii în Ocna Șugatag, Vișeu de Sus, Poienile de Sub Munte, centre sociale de zi pentru vârstnici în Baia Mare, promovarea stațiunilor turistice din  județ, modernizarea autogării publice, extinderea și modernizarea aeroportului, precum și altele.

Având în vedere că pentru cele 25 de proiecte prioritare pentru acest județ este nevoie de aproximativ 915 milioane euro, senatorul PSD Liviu Marian Pop consideră că acest lucru se poate realiza doar dacă toate partidele politice vor face front comun. ”Numai așa putem să atragem sumele necesare pentru fiecare proiect în parte. Nu pot decât să felicit conducerea Consiliului Județean Maramureș pentru  faptul că a reușit să identifice cele mai importante probleme ale județului astfel încât să reușim să stabilim care sunt prioritare și mai ales liniile de finanțare pe care le vom putea accesa. Este nevoie de o strategie care trebuie acceptată unitar de reprezentanții tuturor oamenilor politici”, a punctat demnitarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.