29 de persoane transportate de pompierii maramureșeni. Află mai multe

În data de 3.08.2022, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin PTF Sighetu Marmației, 1.512 persoane, cu 224 autoturisme.
Din cele 1.512 persoane, 1.036 sunt cetățeni ucraineni. În data de 3.08.2022 în același interval orar, în PTF Sighetu Marmației nu au fost solicitări de azil.

‼️În data de 3 august a.c., polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat 28 persoane care au trecut ilegal frontiera ”verde” în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău și a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș. Acestea au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
➡️Pompierii maramureșeni au transportat 29 persoane cu autospecialele din dotare, însoțite de jandarmi, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației și de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. De asemenea, șapte persoane au fost transportate, însoțite de voluntari, la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București.
În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡️Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării.
➡️Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.800 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡️Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 19%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.