Un copil de trei ani a murit din cauza unui ou de ciocolata cu surprize. Vezi cum a fost posibil

Majoritatea părinților se confruntă cu mari probleme atunci când copilul lor vede un de ciocolată cu surprize. Micuții care au făcut cunoștință cu acestea se comportă de parcă ouăle de ciocolată ar produce dependență.

Nu se știe exact dacă din cauza miilor de clipuri de pe Youtube în care sunt promovate ouăle de ciocolată cu surprize sau din simplu motiv că le place să descopere jucăria din interiorul oului, dar sunt o mulțime de copii care sunt de-a dreptul înnebuniți după aceste ouă. Și de cele mai multe ori este vorba de copii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani.

Cazul tragic al unui copil de trei ani din Franța a fost un semnal de alarmă pentru părinții din întreaga lume. Fetița, deși avea 3 ani, vârsta recomandată de pe ambalaj, a băgat totuși jucăria în gură și s-a sufocat cu ea.

Paramedicii ajunși imediat la casa copilei au reușit să o resusciteze, dar micuța și-a pierdut viața în mod tragic din cauza leziunilor produse la nivelul creierului în momentele în care a fost lipsit de oxigen.

Ouăle de ciocolată conțin jucării sau părți foarte mici din plastic ori alte materiale care pot fi înghițite sau pot provoca sufocarea copiilor care le bagă în gură. De aceea pe ele există un avertisment potrivit căruia sunt periculoase pentru copiii cu vârsta de sub 3 ani. Totuși, nimeni nu poate garanta că un copil ce a depășit această vârstă nu va băga jucăria în gură.

În SUA, aceste ouă de ciocolată sunt, potrivit legii, interzise din cauza jucăriilor de mică mărime pe care le conțin. Cu toate acestea ele sunt acceptate la vânzare, ceea ce nu poate fi explicat nici măcar de autorități.

Numărul copiilor mici, chiar și sub 2 ani, care sunt înnebuniți după ouăle de ciocolată cu surprize și care se uită obsesiv la clipuri pe Youtube în care sunt prezentate jucăriile din aceste ouă este unul alrmant. Din păcate foarte mulți părinți consideră că le fac o bucurie micuților atunci când le cumpără aceste ouă, dar nu îi supraveghează tot timpul pentru a evita o tragedie, pentru că nu realizează cât de mare este riscul.

Sursa: unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.