3 electrocasnice care au nevoie constantă de întreținere – Fii cu ochii pe ele!

Chiar dacă sunt noi sau dispun de cele mai moderne tehnologii, electrocasnicele au nevoie de întreținere constantă. Principala problemă este că, în general, acestea sunt supuse unor diferențe mari de temperatură într-un timp foarte scurt. De asemenea, apa este și ea “vinovată”, în unele cazuri, de deteriorarea acestora. De aceea, ele trebuie inspectate periodic și, la prima eroare, ar fi bine să fie supuse unei investigații profesionale.

Iată, în continuare, trei electrocasnice care au nevoie de inspecții periodice:

  1. Frigiderul

Frigiderul funcționează 24 de ore pe zi și este responsabil pentru 7% din consumul tău total de energie. Din pricina deschiderii și închiderii repetate, este foarte probabil ca garnitura care etanșează ușa să se uzeze. În acest caz, frigiderul va munci mai mult, pentru a menține temperatura constantă în interior, iar costurile de funcționare vor deveni mult mai mari.

De asemenea, o altă problemă ar putea fi prăfuirea bobinelor responsabile cu ventilația și aerisirea. Este una dintre cauzele pentru care aceste aparate se defectează, iar dacă nu observi la timp, s-ar putea să ajungi în situația în care costul intervenției să fie asemănător cu cel al unui produs nou.

  1. Mașina de spălat vase

Mașinile de spălat vase lucrează, la rândul lor, din greu. De aceea, este normal ca, în timp, să devină mai puțin eficiente. Dacă ți-ai ales un astfel de aparat de aici, trebuie să știi că și acesta are nevoie de inspecții periodice. Așadar, atenție la câteva posibile defecțiuni!

Brațele de pulverizare au, ocazional, nevoie de înlocuire. Acestea se activează automat în timpul programelor de spălare. Atunci când preferi unul de curățare rapidă, ele vor lucra mai mult, pentru a aduce un surplus de apă. Astfel, pot apărea unele dereglări.

De asemenea, după ceva timp, pompele de evacuare se pot bloca. Acest lucru poate provoca oprirea mașinii de spălat. Motivul? Filtrul ar putea fi plin de scame și de alte resturi, drept pentru care trebuie curățat atent.

Este posibil să se blocheze și din cauza curelelor uzate. Acestea ar trebui schimbate de un profesionist. Și tot pe mâna experților ar trebuie să lași și sistemul de presiune, atunci când acesta se defectează.

  1. Mașina de spălat rufe

Mașina de spălat rufe muncește cel mai mult într-o perioadă scurtă de timp. Electrocasnicele de acest fel nu se înlocuiesc foarte des, așa că trebuie să fii atent la toate semnalele pe care le transmit.

Și se întâmplă, câteodată, ca mașina ta de spălat să se blocheze pur și simplu. Una dintre cele mai comune cauze o reprezintă defectarea tamburului. Cheamă un specialist pentru a-l înlocui!

Dar problema ar putea apărea și din cauza rulmenților. Și în acest caz ai nevoie de intervenția unui profesionist în domeniu. Nu încerca să-i schimbi de unul singur!

Cauzele pot fi multiple. Spre exemplu, tamburul s-a blocat ori s-a desprins. Este motivul pentru care acesta se lovește zgomotos de părțile laterale. Ori se poate să se fi ars și un motor al ventilatorului. De asemenea, mare atenție la balamale și la uși, pentru că se pot strica foarte ușor!

În concluzie, electrocasnicele îți fac viața mai ușoară atunci când sunt întreținute corect. Nu aștepta ca problemele să se agraveze! Costurile reparațiilor pot fi foarte mari.

sursa foto – pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.