3 pași prin care poți îmbunătăți aspectul bucătăriei tale

Când simți că bucătăria are nevoie de un suflu nou, de cele mai multe ori nu are nevoie de o renovare completă ci de o serie de schimbări mici cu efecte sesizabile. Pentru a te bucura de un aer nou, dar fără eforturi prea mari, există o serie de pași pe care îi poți urma oricând pentru a schimba aspectul bucătăriei tale într-un timp scurt și fără mari bătăi de cap. Cum bucătăria este un spațiu foarte tranzitat și unește toți membrii familiei, uneori este nevoie de aplicarea unor mici schimbări care animă spațiul și îl fac mai primitor. 

3 elemente care îmbunătățesc semnificativ aspectul bucătăriei

O bucătărie reprezintă pentru mulți români sufletul unei case, locul în care se strâng alături de cei dragi, iar atmosfera și aspectul bucătăriei trebuie să te inspire. Uneori o schimbare este mai simplă decât ai crede, dar fie că optezi pentru o renovare completă sau ai vrea să faci doar mici retușuri pentru a obține un spațiu mai animat, uneori ai nevoie doar de o nouă chiuvetă, un sistem de polițe pe care îți așezi plantele și decorațiunile și o instalație de iluminat modernă. 

1. O nouă chiuvetă poate schimba semnificativ aspectul unei bucătării

Care sunt cele mai folosite elemente dintr-o bucătărie? Pe lista asta chiuveta poate ocupa primul loc, dar și dacă ai o mașină de spălat vase, o chiuvetă este de departe unul dintre cele mai folosite elemente, iar cu timpul, vechea chiuvetă se poate uza destul de tare sabotând aspectul bucătăriei tale. Descoperă aici chiuvete de bucătărie de la Sensodays.ro și găsește-ți inspirația în selecția unică de piese care nu au doar un rol funcțional ci și unul estetic. Concepute din cele mai durabile materiale și însoțite de un design aparte, o astfel de chiuvetă, alături de o baterie modernă, îi poate da bucătăriei tale un suflu nou oricând. 

2. Descoperă farmecul sistemelor de polițe pe care poți așeza plante și decorațiuni

Poate nu vrei să schimbi întreaga mobilă, dar crezi că ar avea nevoie de un mic retuș. În această situație, și nu numai, polițele și sistemele de polițe îi pot oferi bucătăriei tale o nouă imagine. Este bine de știut că te poți juca și cu materiale diferite pentru un rezultat unic, procesul este foarte simplu, iar singurul lucru de care trebuie să ții cont este compatibilitatea culorilor. În alegerea polițelor trebuie să ai în vedere și mobila existentă și tonurile cromatice compatibile. În rest, ai o libertate extinsă să exerimentezi cu diverse materiale și modele, iar pe aceste corpuri îți poți expune decorațiunile sau plantele preferate care au la rândul lor un rol extrem de important într-o bucătărie. 

3. Cu instalațiile moderne de iluminat bucătăria ta poate străluci!

Decorațiunile au un rol destul de important și într-o bucătărie. Plantele și obiectele decorative ceramice sunt printre cele mai apreciate elemente, dar corpurile de iluminat sau instalațiile sunt cu adevărat importante în orice spațiu. Dacă te bucuri de o bucătărie generoasă, poți integra  chiar două sau trei abajururi plasate la o distanță de minim 80 de cm de masă. În privința materialelor, te poți orienta spre abajuriri din sticlă, împletituri, metal sau mixuri, în orice caz alegerea materialului ideal este dictată preponderent de mobilierul bucătăriei. O instalație de lumini sau un sistem de corpuri de iluminat are un rol estetic major, iar când ai nevoie de o schimbare, un astfel de element își va face treaba. 

O bucătărie revigorată și atractivă este un loc perfect pentru mesele în familie sau pentru cinele spontane cu prietenii. În cele din urmă schimbările pe care le faci într-o bucătărie nu îi conferă spațiului tău doar un nou suflu estetic, te pot convinge să adopți și să menții o alimentație sănătosă care îți redă energia.  Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.