32 de persoane au fost salvate de pompieri, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 8 august, pompierii au gestionat 1.640 situații de urgență pentru siguranța cetățenilor și protejarea bunurilor, cum ar fi misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și sprijinul acordat cetățenilor aflați în dificultate.

Din totalul misiunilor la care colegii noștri au intervenit ieri, 70 de solicitări au fost pentru stingerea incendiilor. Dintre aceste acțiuni, 25 au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), suprafața afectată fiind de peste 60 ha.

Totodată, echipajele SMURD au intervenit la 1.342 de solicitări, oferind asistență medicală de urgență persoanele aflate în dificultate.

Concomitent cu intervențiile de stingere și acordare a măsurilor de prim ajutor, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 219 misiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, în doar 24 de ore, pompierii au salvat 32 de persoane aflate în situații critice.

O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere. Echipajele de descarcerare au acționat, în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

❗ Salvatorii din județul Ialomița au intervenit ieri pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe DN2/E85, între localitățile Movilița și Sinești. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în urma impactului dintre două autoturisme au rezultat 6 victime, dintre care 2 decedate. După evaluarea și acordarea primului ajutor la fața locului, celelalte 4 victime au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG (2), BV (2), BZ (2), HR (4), NT (2), MS (1) și VN (1).

Pe lângă aceste situații, pompierii militari continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 8 august, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 150 de pompieri și 57 de mijloace tehnice.

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.